FOTO / Cauzele dezastrului de la Călărași. Sinucidere sau neglijență?

0
49

Anchetatorii au bănuiala că a fost provocata de unul dintre locatari, Victor Avădanei, un pilot de 60 de ani care a vrut să-și pună capat zilelor. O femeie de 46 de ani a murit, iar pilotul de la care ar fi pornit dezastrul este grav rănit, potrivit PRO TV.

8 familii au apartamentele distruse și au petrecut noaptea de Crăciun la rude sau la caminul unui liceu din oraș.

Reprezentanții Distrigaz Sud spun că, în urma primelor cercetări, s-a stabilit că explozia de la Călărași s-a produs ca urmare a unei acumulări de gaze pe instalația de utilizare a gazelor naturale din interiorul apartamentului în care a avut loc deflagrația.

Procurorii au deschis, joi, un dosar penal în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și distrugere, în cazul exploziei produse miercuri seară, în acest caz fiind audiate deja mai multe persoane.

Locatarii din blocul afectat de explozie spun că Victor Avădanei, fostul pilot era o persoană destul de ciudată. „Nu ne înțelegeam cu el. Era un om care din câte știu avea probleme financiare. Îi plăcea și băutura. Le trăgea la măsea, tot timpul umbla mai mult beat„, a spus o persoană din blocul afectat. Din câte se pare, Avădanei ar fi încercat să-și pună capăt zilelor, recurgând la un gest extrem de dureros. Acesta ar fi tăiat furtunul de gaz, acest lucru provocând o explozie imensă într-un timp foarte scurt și cu un impact foarte puternic. 

Singura cameră care a înregistrat momentul exploziei a fost cea a SRI-ului, cameră amplasată pe colțul străzilor Pompieri și București. O altă cameră de filmat, cea de la Volna, nu a mai apucat să înregistreze momentul deflagrației. Suflul exploziei a rupt cablul de alimentare al camerei care se află în custodia Poliției Comunicatre Călărași. 

Ipoteze și întrebări:

1. Victor Avădanei avea foarte mulți bani în ultimul timp și se învârtea în cercuri suspecte. Este posibil ca acesta să fi împrumutat bani de la cămătari și pentru că nu și-a onorat promisiunile să fi fost ”achitat”?  Avădanei frecventa localul interlopului Chirmuș (London Cafe), situat la parterul blocului. În cafenea ar fi avut loc mai multe discuții între Avădanei și „locotenenții„ lui Chirmuș (Cristinel Ghencea).

2. Dacă s-ar fi găsit furtunul tăiat în casa lui Avădanei, așa cum spun cei de la Distri-Gaz – atunci se pune întrebarea de ce nu a murit asfixiat?

3. Este posibil ca în apartamentul lui Avădanei, centrala termică să fi avut defecțiuni foarte mari?

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

two × five =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.