Ghetuţele la uşă! 10 lucruri despre Moş Nicolae de spus copiilor

0
45

1. Ştim cu toţii că micuţilor le plac poveştile. Aşa că vom începe cu legenda Moşului Nicolae. Iată povestioara, urmată de un simpatic material video, un desen animat: 

"Legenda spune că trei surori, fetele unui nobil sărac, nu se puteau mărita datorită situației financiare precare. Se spune ca atunci când fata cea mare a ajuns la vremea măritișului, Nicolae, ajuns deja episcop, a lăsat noaptea, la ușa casei nobilului, un săculeț cu aur.

Povestea s-a repetat întocmai și când a venit vremea de maritiș pentru cea de a doua fată. Când i-a venit vremea și celei de a treia fete, nobilul a stat de pază pentru a afla cine era cel care le-a făcut bine fetelor sale. În acea noapte l-a văzut pe episcopul care lăsa săculețul cu aur. Se spune că Sfântul Nicolae s-a urcat pe acoperiș și a dat drumul săculețului prin hornul casei, într-o șoseta pusă la uscat, motiv pentru care a apărut obiceiul agățării șosetelor de șemineu.

După ce tatăl fetelor a văzut cele întâmplate, Nicolae l-a rugat să păstreze secretul, însă acesta nu a rezistat tentației de a povesti mai departe. De atunci, oricine primea un cadou neașteptat îi mulțumea lui Moş Nicolae pentru el.

Mai multe despre Moş Nicolae, dar şi o poveste animată despre acest legendar personaj vedeţi pe http://ro.stiri.yahoo.com/10-lucruri-despre-mo%C5%9F-nicolae-de-spus-copiilor-100952983.html

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

4 × four =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.