O victorie a PNL – Contribuţiile sociale vor fi reduse cu 5% în 2014

0
42

Deputata liberală a subliniat că, în mod tradiţional, PNL luptă, în toate acţiunile sale, pentru dezvoltarea unui capitalism românesc şi încurajarea întreprinzătorul mic şi mijlociu. „Dacă ne amintim bine, deviza tradiţională a Partidului Naţional Liberal este 'Prin noi înşine!'. Astăzi, această deviză este mai activă, mai importantă şi mai adevărată decât oricând”.

Bugetul pe anul 2014 va prevede majorarea salariului minim de la 800 la 900 de lei, astfel încât mai bine de 2,8 milioane de salariaţi vor primi mai mulţi bani la finalul fiecărei luni. Profesorii debutanţi şi medicii rezidenţi vor avea şi ei salariile majorate, în vreme ce pensionarii vor primit mai mulţi bani la finalul fiecărei luni. Toate aceste creşteri vor fi prevăzute în bugetul statului pe 2014.

„În contextul economic actual, România are nevoie de măsuri care să vină în sprijinul mediului de afaceri, dar şi de măsuri care să asigure creşterea veniturilor populaţiei. Este necesar să găsim un echilibru, în Guvern şi în Parlament, pentru a putea atinge aceste două deziderate fără a fi nevoiţi să facem majorări importante de taxe şi impozite. În cadrul discuţiilor pentru bugetul de anul viitor, PNL a respins categoric orice variantă de majorare a cotei unice sau a TVA. În acelaşi timp, am fost solidari  faţă de obiectivele stabilite prin programul de guvernare USL şi am susţinut fără ezitare creşterea pentru anul următor a salariului minim”, afirmă viceliderul deputaţilor liberali.

Potrivit Ralucăi Surdu, există o responsabilitate comună în cadrul USL faţă de guvernarea României. „Păstrarea unui echilibru între creşterile de venituri şi facilităţile acordate firmelor şi întreprinzătorilor reprezintă principala provocarea a actualei guvernări. Iar măsura performanţei politice este dată tocmai de asumarea conştientă a interesului naţional, înaintea intereselor ideologice sau partizane. Istoria va consemna dacă schimbarea de generaţii pe scena politică va cerne bobul, de neghină, omul de stat, de politicianul meteoric. O sită în acest sens este dată de asumarea unei responsabilităţi punctuale, individuale, a fiecărui politician ales în poziţii de conducere sau reprezentare, la nivel local – primar, judeţean – preşedinte de consiliu judeţean, sau central – deputat sau senator” a mai spus deputata liberală. 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

20 − seventeen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.