Cercul de Pictură-desen, o oportunitate pentru tinerele talente

0
90

În fiecare săptămână, zeci de tineri cu abilităţi şi înclinaţii deosebite spre pictură şi desen frecventează cursul de Pictură-desen de la Palatul Copiilor. Aceştia vin cu plăcere la curs deoarece nu au un program strict şi nu li se impun anumite teme. Profesorul preferă să-i lase pe elevi să-şi folosească imaginaţia a putea deveni  artişti unici, şi nu copii fidele ale unor pictori faimoşi.  

Pictură, desen.. modelaj

Pe lângă pictură şi desen, elevii sunt stimulaţi să încerce şi alte feluri de a crea, cum ar fi, modelajul. “Câţiva au solicitat, şi aşa, ca să le fac plăcerea, am mai făcut pe lângă orele pe care le avem la clasă şi ceva modelaj, dar nu intră în activitatea mea, e un supliment pe care l-am introdus eu, ca să le fac placere unor copii de la curs“, ne-a spus zâmbind profesorul.

Tehnici deosebite

Cum există o multitudine de tehnici de a picta, profesorul a încercat să introducă, pe lângă tehnicile clasice şi una mai specială “Am încercat şi o tehnică mai deosebită: Marbling. E puţin complicată din cauză că  nu prea avem în dotare materiale. Nu atât în privinţa costului dar nu se găseşte ce trebuie. E vorba de nişte substanţe chimice mai greu de procurat. Este cunoscută şi sub denumirea de pictură pe apă, dar apa este transportată într-o substanţă gelatinoasă cu o substanţă pe care nu prea o găsesc eu“, explică acesta.

Expoziţii

Anul trecut, copiii şi-au expus operele în cadrul mai multor expoziţii găzduite la Protoieria Călăraşi, în foaierul Teatrului Aurel Elefterescu, şi la Palatul Copiilor. În viitorul apropiat, Silviu Soare doreşte să realizeze o expoziţie cu câţiva dintre cei mai talentaţi elevi ai săi.

Elevi talentaţi

Ciobanu Izabela, 18 ani, urmează cursurile de la Palatul Copiilor de un an, înainte însă facea acest lucru ca pe un hobby, acasă. Pasionată de design interior, Izabela a început să picteze pe pereţi, ulterior operele sale fiind transpuse pe pânză. Badea Florina Bianca, 11 ani, este una din fetiţele talentate cu care se mândreşte profesorul său. “E al doilea an de când face cu mine pictură. E cuminte, foarte harnică, are multă răbdare pentru vârsta ei, imaginaţie, are un simţ al culorii. Promite multe, dacă se tine de treabă ca până acum, s-ar putea să avem un viitor artist plastic”, ne-a spus profesorul Silviu Ioan Soare. Şi Casiana Petrovici, 12 ani, este pasionată încă de mica de pictură. Iuraşcu Ana-Maria Gabriela, 9 ani, elevă a Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” vrea să devină o pictoriţă desăvârşită.

Expoziţie personală

Alina Arapu are 17 ani, este din comuna Borcea şi a avut o expoziţie personală la Hotel Monte Carlo din Piteşti. Tânăra frecventează cercul de Pictură-desen de anul trecut, având o evoluţie spectaculoasă. Face pictură pe pânză şi peisaje, în general, inspirate de la Borcea dar şi peisaje în manieră impresionistă, în culori grizate, dar şi în culori mai vii, mai puternice. Şi Diana Crâşmac, elevă în clasa a noua, a reuşit să impresioneze prin maniera sa de a simţi instinctiv luminile şi umbrele, contraste de închis şi deschis, de clar obscur, atât de importante pentru a crea un tablou.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

3 + 19 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.