STENOGRAME DNA! Vasile Gâdea: „Acu știi … scuză-mă. Am vorbit lucru acela, dacă nu, du-te-n p… mă-tii„

0
61

Dumitrașcu Bogdan Dumitru a refuzat această ofertă, însă în seara aceleiași zile, considerând că ar fi util să cunoască cine este persoana care a intervenit pentru Poienaru Ștefan, s-a întâlnit din nou cu inculpatul Gîdea Vasile, căruia i-a cerut detalii cu privire la cele discutate anterior și la identitatea ”prietenului comun” care a intervenit pentru Poienaru Ștefan. Cu acest prilej, inculpatul Gîdea Vasile (fost director la Garda de Mediu Călărași) i-a comunicat că persoana care a făcut acest demers este inculpatul Tănase Stelică, ofițer în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Călărași.

În continuare, inculpatul Gîdea Vasile i-a adus la cunoștință lui Dumitrașcu Bogdan Dumitru că a fost identificată o modalitate de disimulare a sumei de 100.000 de euro ce trebuia să fie remisă, aceasta urmând a fi inclusă în prețul unui teren pe care inculpatul Tănase Stelică l-ar vinde lui Poienaru Ștefan. În acest mod, terenul ar fi fost supraevaluat și, din suma de 130.000 de euro reprezentând prețul mărit artificial, ar putea fi retrasă suma de 100.000 de euro.

Potrivit declarației lui Dumitrașcu Bogdan Dumitru, inculpatul Gîdea Vasile i-a explicat și că, din suma de 100.000 de euro o parte ar reveni și inculpatului Tănase Stelică și l-a sfătuit să se gândească bine la ofertă, iar dacă va accepta, s-a obligat să îl pună în legătură cu inculpatul Tănase Stelică. Deși denunțătorul i-a subliniat inculpatului Gîdea Vasile că nu este interesat de propunerea făcută, acesta a insistat să reflecteze în continuare.  

DUMITRAȘCU BOGDAN DUMITRU: Și vine … și vine cu d-astea el, adică vreau și plusează. Prima dată zice rezolvă-mă cu ce am probleme. Acum și vrea și plus adeverințe. Că dau acum atât și când o mai fi …

GÎDEA VASILE: Acu știi … scuză-mă. Eu știi cum sunt: eu nu sunt țigan. Am vorbit lucru acela, dacă nu, du-te-n p… mă-tii. Nu mai am nevoie de nimic și plec.

DUMITRAȘCU BOGDAN DUMITRU: Da, dar să vorbim așa o chestie. A vorbit cu POIENARU asta … STELICĂ?

GÎDEA VASILE: Da, da, da. Da. Da.

(…)

DUMITRAȘCU BOGDAN DUMITRU: Deci nu vorbim de douăzeci de mii. Băi nene, mie îmi aduci, eu nu sunt țigan … adu-mi zece mii, frumos, și după aia mă apuc de treabă.

GÎDEA VASILE: Da, da, da. Da.

(…)

GÎDEA VASILE: De două ori a fost cu mine la (neinteligibil). La GHEZEA de nu știu câte ori. Offf mama lor de …

DUMITRAȘCU BOGDAN DUMITRU: Ce e pentru Poienaru zece mii?

Discuția s-a purtat inițial între Dumitrașcu Bogdan Dumitru și inculpatul Gîdea Vasile, timp în care denunțătorul a fost pus la curent cu toate detaliile problemei de rezolvat de către acesta, însă apoi s-a alăturat lor și inculpatul Tănase Stelică, acesta confirmând că, în plus față de rezolvarea litigiilor societăților administrate de Poienaru Ștefan, acesta are nevoie și de emiterea unor adeverințe care să-i permită accesarea unor fonduri suplimentare și că, pentru aceasta, prin intermediul lui, Poienaru Ștefan îi va da suma de 10.000 de euro:

DUMITRAȘCU BOGDAN DUMITRU: Băi nene, eu nu mai pot sta. Ăștia o…aştia o dau de gard.

TĂNASE STELICĂ: Nu. Nu. Nu. Am, fost aseară la el…

DUMITRAȘCU BOGDAN DUMITRU: Așa… așa.

TĂNASE STELICĂ: Nici nu mai știu …era…

DUMITRAȘCU BOGDAN DUMITRU: La GHEZEA sau la …

TĂNASE STELICĂ: La GHEZEA.

DUMITRAȘCU BOGDAN DUMITRU: Așa. Am înțeles. El a vorbit cu POE? Ce a zis?

TĂNASE STELICĂ: Ieri pe ziuă…

DUMITRAȘCU BOGDAN DUMITRU: Am înțeles.

TĂNASE STELICĂ: Și are niște hârtii, trebuie semnate, hârtia, câte trei-cinci pagini fiecare că eu nu m-am uitat pe ele. De trebuie să mă întrebi ce scria pe ele nici nu m-am uitat că nu aveam ochelarii la mine. Uite ce mi-a zis… că are de luat o sută și ceva de mii, că îmi arăta seturile alea de hârtii ca și cum ar fi un set de hârtii pe [neinteligibil], a rezolvat cu una de o sută și nu știu cât de mii, pe una mai mică de cinci sute și pe una trei sute…în total vreo nouă sute si-un pic.

DUMITRAȘCU BOGDAN DUMITRU: Nu. Ascultați-mă puțin.

TĂNASE STELICĂ: Așa. Și le-am zis dacă se poate să-i dea adeverințele pentru asta.

DUMITRAȘCU BOGDAN DUMITRU: Astea sunt bilete de credit bancar, deci ăia care nu mai așteaptă plata la toamnă, la iarnă, când le-o facem, noi eliberăm niște adeverințe care confirmă suprafața…Adică ai o mie patru sute hectare sau o mie cinci sute hectare, banca îți dă nouă zeci la sută din o sută zece euro pe hectar. De aia zicea el. Că le-a pus pe ferme. Da, el are trei ferme Agrofarm Holding, Agrofam Prod și Agrofam Unirea.

TĂNASE STELICĂ: Uite despre ce e vorba…eu nu știu…el zice..

DUMITRAȘCU BOGDAN DUMITRU: Da el prima dată a zis că dă o sută să-l ajut cu debite, să nu-i mai iau banii…

TĂNASE STELICĂ: Nu.

DUMITRAȘCU BOGDAN DUMITRU: Acum vine și vrea și adeverințe?

TĂNASE STELICĂ: Nu. Eu [neinteligibil]. El a zis că pentru că a fost vreo trei pentru care nu se mai poate face nimic.

DUMITRAȘCU BOGDAN DUMITRU: La Agrofam Holding. E debitul creat.

TĂNASE STELICĂ: Nu ştiu. Aşa… şi că mai e una de cinci.

DUMITRAȘCU BOGDAN DUMITRU: Agrofam Prod.

TĂNASE STELICĂ: Cu asta cinci, înţelegi. Şi asta, Mihai, mi-a spus, zice,  nu e vorba de cinci zeci de mii e vorba doar de ăştia [neinteligibil].

DUMITRAȘCU BOGDAN DUMITRU: Nu de ce are de luat. Noi îi luăm  înapoi. Nu înţelegeţi că el a luat banii şase ani. Deci din 2006 până în 2012…

TĂNASE STELICĂ: El a zis acum, aseară, zice: băi stă extraordinar de rău, extraordinar de rău. Deci…

DUMITRAȘCU BOGDAN DUMITRU: Eu pe vorbele lui POENARU nu mă apuc de nimic. Adică eu zic că…

TĂNASE STELICĂ: El mi-a zis în felul următor, că aşteaptă un semnal de la mine astăzi în jurul prânzului, aşa, dacă pot să-i dau adeverinţele alea.

DUMITRAȘCU BOGDAN DUMITRU: Nu. Eu zic aşa, ca să fie treaba…vine cu un avans, să dea şi el zece mii.

TĂNASE STELICĂ: Păi nu. El, el vine.

 DUMITRAȘCU BOGDAN DUMITRU: Adeverinţa durează două săptămâni până ia banii. Eu vă spun că ştiu că cu asta lucrăm.

TĂNASE STELICĂ: Nu. El a zis să-i dăm adeverinţele, da,  şi când a dus adeverinţele, vine cu o parte din bani. El a  zis aşa… zice, ce mi-a zis mie aseară, zice bă, pentru  adeverinţe… pentru adeverinţe, zice…, dacă ia vreo nouă sute şi ceva de mii de euro, da, încerc să-i cer cinci  zeci de mii de euro. Patru zeci de mii zice să-i cer.

DUMITRAȘCU BOGDAN DUMITRU: Aha.

TĂNASE STELICĂ: Zice, chipurile,  să iau eu cu el două zeci de mii şi să vă dau vouă două zeci.

(…)

TĂNASE STELICĂ: El mi-a spus, el mi-a spus în felul următor [neinteligibil] eu când duc adeverinţele, mă întorc cu o parte din bani [neinteligibil]. (vol. II, f. 96-110).

Discuţia s-a încheiat cu promisiunea denunţătorului că va face demersuri în vederea eliberării adeverinţelor, urmând ca inculpatul Tănase Stelică să facă demersuri pe lângă Poienaru Ştefan pentru a obţine suma de 40.000 de euro până în data de 09.09.2013.

Sursa: ancheteonline

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

five × three =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.