Dispensar plin de gunoaie şi gazdă pentru boschetari

0
29

Primăria a “dat ordin” să fie curaţat, din nou, fostul dispensar din spatele serviceului  “Brânză”. Asta, la mai puţin de trei luni de la ultima “acţiune în forţă” de scoatere a gunoaielor aduse de oamenii străzii. Problema  “Dispensarului-focar de infecţie” nu e nouă, ci de ani de zile. Clădirea se degradează şi este casă pentru mai mulţi boschetari dar şi loc de fumat pentru tinerii de la instituţiile şcolare din vecinătate. Responsabilul din partea primăriei, venit la faţa locului să-i supravegheze pe cele trei persoane care fac curăţenie, dar care nu ştiu exact scopul acestei acţiuni. “Se face curăţenie. Noi suntem de la primărie şi ăsta e ordinul. De ce? Nu ştim.  E posibil să i se dea o nouă întrebuinţare acestui loc”, ne-a spus unul dintre angajaţii primăriei.

Mirosul îngrozitor de fecale nu te lasă să poposeşti prea mult prin zonă, iar o doamnă, responsabilă şi ea cu scoaterea mizeriei din dispensar ne întreabă: “Puteţi să staţi aici 5 minute? Dar noi, că stăm de câteva ore să scoatem gunoiul?”.

Ca în "Meşterul Manole"…

Această “poveste” seamană izbitor cu cea a “Meşterului Manole”… Ce ziua construia, noaptea se surpa.. Aşa şi în acest caz. Ceea ce oamenii primăriei încearcă să cureţe ziua, boschetarii vin noaptea şi aduc la loc. Zeci de saci de moloz au fost scoase din clădire marţi, 07 octombrie. Rămâne de văzut cât timp va fi pastrată această curăţenie. “Am făcut şi în iulie curăţenie şi acum e la fel.. Vin boschetarii şi aduc gunoaiele la loc. Stau la doi paşi şi ţin minte când era dispensar. Aici îmi aduceam copiii la control. Acum e focar de infecţie”, ne-a spus lucrătorul primăriei.

Fără ecou

De scris despre acest subiect, s-a tot scris, în presa locală,  fără însă vre-un rezultat. Chiar la un moment dat nici măcar nu se ştia a cui e clădirea şi cine ar trebui să răspundă, într-un fel sau altul, de focarul de infecţie, situat la câţiva metri de casele oamenilor. Primăria nu ştia, Garda de Mediu n-avea nicio treabă… Ba că aparţine de spital, ba e a primăriei… ba că aparţine de spital sau e în custodia Consiliului judeţean şi tot aşa.  Acum, se pare că primăria vrea să-i dea o întrebuinţare. Aşteptăm s-o vedem şi pe asta.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

four × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.