Peste 800 de proiecte depuse la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia

0
28

Situaţia proiectelor depuse pe cele cinci axe prioritare ale Regio, ce se află în diferite etape ale procesului de evaluare, este următoarea:

Axa prioritară 1: Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere (buget 194 milioane de euro)

În cadrul Domeniului 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbană, Subdomeniul „Poli de creştere” (buget 97 mil. euro) a fost depus Planul Integrat de Dezvoltare al Polului de Creştere Ploieşti şi 20 cereri de finanţare, din care: o cerere se află în etapa de verificare tehnică şi financiară, o cerere se află în precontractare, două cereri de finanţare au fost retrase, două cereri de finanţare au fost respinse şi 14 contracte au fost semnate. Valoarea totală a asistenţei nerambursabile solicitate este de aproximativ 108,1 milioane de euro.

În cadrul Domeniului 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbană, Subdomeniul „Poli de dezvoltare urbană” (buget 38,80 mil. euro) a fost depus Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al Municipiului Piteşti – împreună cu 15 cereri de finanţare, din care: trei cereri au fost retrase, 12 contracte de finanţare au fost semnate.

În cadrul Domeniului 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbană, Subdomeniul „Centre urbane” (buget 58,20 mil. euro) au fost depuse 12 Planuri Integrate de Dezvoltare Urbană, conţinând 35 de cereri de finanţare.

Trei Planuri Integrate de Dezvoltare Urbană au fost respinse (şapte cereri de finanţare), trei cereri de finanţare au fost respinse, nouă Planuri Integrate de Dezvoltare Urbană (25 contracte semnate) au primit finanţare.

Valoarea totală a asistenţei nerambursabile solicitate este de aproximativ 86,55 milioane de euro.

În cadrul Domeniului 1.2 „Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe” (buget 22,80 mil. euro) este prima cerere deschisă, cu depunere continuă de proiecte.

A fost depusă o cerere de finanţare cu patru proiecte. Toate cele patru proiecte se află în etapa vizitei la faţa locului. Valoarea totală a asistenţei nerambursabile solicitată este de aproximativ 0,33 milioane de euro.

Axa prioritară 2: Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale (buget 122,26 mil. euro)

Domeniul major de intervenţie 2.1 Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane, inclusiv construcţia /reabilitarea şoselelor de centură

Până în prezent au fost depuse 39 de proiecte, din care 11 au fost respinse, iar două proiecte au fost retrase de aplicanți. Valoarea totală solicitată prin aceste 26 de proiecte este de aproximativ 231,68 milioane de euro. Din cele 26 de proiecte rămase s-au semnat 19 contracte de finanţare, un proiect se află în etapa de precontractare, şase proiecte fiind în rezervă.

Axa prioritară 3: Îmbunătăţirea infrastructurii sociale are patru domenii majore de intervenţie:

Domeniul major de intervenţie 3.1 Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate – alocare regională 35,70 milioane de euro.

Au fost depuse 12 proiecte, din care un proiect se află în precontractare, două proiecte se află în etapa de evaluare tehnică şi financiară, un proiect a fost retras, un proiect a fost respins şi şapte contracte au fost semnate. Valoarea totală a asistenţei nerambursabile solicitată este de aproximativ 40,53 milioane de euro.

Domeniul major de intervenţie 3.2 Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale – alocare regională 13,88 milioane de euro

Au fost depuse 60 de proiecte, din care: 28 de contracte au fost semnate, 10 proiecte au fost retrase de aplicanţi, 14 au fost respinse, un proiect se află în etapa de evaluare tehnică şi financiară, trei se află în etapa precontractuală, iar patru proiecte se află în rezervă, valoarea asistenţei nerambursabile solicitate fiind de aproximativ 22,25 milioane de euro.

Domeniul major de intervenţie 3.3 Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă – alocare regională 13,88 milioane de euro

Au fost depuse două proiecte, din care: două contracte de finanţare semnate, asistenţa nerambursabilă solicitată pentru toate acestea fiind de aproximativ 13,81 milioane de euro.

Domeniul major de intervenţie 3.4 Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă – alocare regională 39,73  mil. euro

Până la termenul limită au fost depuse 100 de proiecte, din care: 42 de contracte de finanţare sunt semnate, opt cereri de finanţare se află în precontractare, patru cereri de finanţare sunt în etapa de evaluare tehnică şi financiară, 42 de proiecte sunt în rezervă, trei au fost respinse, iar un proiect a fost retras, asistenţa nerambursabilă solicitată pentru toate acestea fiind de aproximativ 99,00 milioane de euro.

Axa prioritară 4: Sprijinirea mediului de afaceri regional şi local

Domeniul major de intervenţie 4.1 Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională şi locală – alocare regională 37,11 milioane de euro

S-au depus 26 de proiecte, cinci proiecte au fost retrase de către aplicant, opt au fost respinse, 11 contracte de finanţare au fost semnate şi două proiecte au fost admise pentru etapa de evaluare tehnică şi financiară. Asistenţa financiară nerambursabilă solicitată este de aproximativ 48,77 milioane de euro.

Domeniul major de intervenţie 4.2 Reabilitarea siturilor industriale poluate şi neutilizate şi pregătirea de noi activităţi – NICIUN PROIECT DEPUS.

Domeniul major de intervenţie 4.3 Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor – alocare regională 52,53 milioane de euro

În cadrul primului apel de proiecte cu termen limită de depunere 16 iunie 2008 au fost depuse 54 de cereri de finanţare, în valoare totală de aproximativ 67,5 milioane de lei (din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată reprezintă aproximativ 45 de milioane de lei). Au fost respinse 30 de proiecte, trei aplicanţi au renunţat la semnarea contractului, 11 contracte au fost reziliate, iar 10 contracte s-au finalizat (valoarea totală a asistenţei financiare nerambursabile este de 0,71 mil. euro).

În cadrul apelului de proiecte cu depunere continuă au fost depuse 466 de proiecte, din care: 88 de proiecte au fost respinse, iar 16 proiecte au fost retrase de aplicanţi şi 17 aplicanţi au renunţat la semnarea contractelor. În momentul de faţă au fost semnate 296 de contracte de finanţare, din care 25 au fost reziliate, 12 de proiecte se află în etapa de contractare, 23 se află în evaluare tehnică şi financiară, 14 au fost admise pentru etapa de evaluare tehnică şi financiară şi se află pe lista de rezervă, cu o valoare totală a asistenţei financiare nerambursabile de aproximativ 61,22 milioane de euro.

Axa prioritară 5: Dezvoltarea şi promovarea turismului

Domeniul major de intervenţie 5.1 Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe – alocare regională 30,88 mil. euro.

Au fost depuse 30 de proiecte, din care cinci au fost respinse, un proiect retras, 14 contracte de finanţare au fost semnate, un proiect se află în etapa de precontractare, iar nouă proiecte se află în rezervă. Valoarea asistenţei financiare nerambursabile solicitate prin aceste proiecte este de aproximativ 90,23 milioane de euro.

Domeniul major de intervenţie 5.2 Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice – alocarea regională orientativă este de 35,64 mil. euro (două sesiuni de depunere de proiecte)

În data de 23 noiembrie 2009 a fost reluată depunerea de proiecte în condiţiile unei alocări financiare regionale de  de 22,177 mil. euro.

Până la termenele limită au fost depuse 32 de proiecte (13 până la termenul limită de 19.12.2008 şi 19 începând cu 23.11.2009 până la 25.02.2010 inclusiv), din care: 15 proiecte au fost respinse, doi solicitanţi au renunţat la proiect, trei proiecte se află în etapa de evaluare tehnică şi financiară, un proiect a fost retras, iar pentru 11 proiecte s-au semnat contractele de finanţare. Proiectele aflate în diferite stadii de evaluare şi contractele semnate au o valoare totală a asistenţei financiare nerambursabile solicitate de aproximativ 61,20 milioane de euro.

Domeniul major de intervenţie 5.3 Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică – 150.355.934 de euro.

Pentru acest domeniu, alocarea financiară este distribuită la nivel naţional.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

1 × two =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.