Teii de pe Bdul Nicolae Titulescu atacaţi de cetele de ţigani!

0
60

UPDATE: După ce au fost identificaţi de Poliţia Locală în weekend-ul trecut, sancţionaţi, dar lăsaţi să-şi valorifice sacii plini de tei, cetele de ţigani au revenit şi astăzi în aceeaşi zonă. Dacă se întâmplă la fel ca data trecută, nu putem decât să aşteptăm liniştiţi ca florile de tei să se treacă… În concluzie, NIMENI nu le poate face NIMIC!!! Ei pot să distrugă, după bunul loc plac, în continuare, mediul înconjurător, doar pentru că sunt ŢIGANI!!!

Aşa se face că, imediat ce au înflorit, pomii au intrat în atenţia celor care vor să mai câştige un ban din comercializarea, la pungă sau la grămăjoară, prin pieţele călărăşene, a florilor de tei. De câteva zile, de la cel mai mic membru al familiei şi până la cel mai bătrân, cetele de ţigani au invadat bulevadrul cu pricina şi au pus stăpânire pe bieţii pomi. Şi nu oricum, adică să se urce cumva în pom şi să culeagă doar florile ci, disperaţi că nu pot face acest lucru, s-au hotărât că cel mai bine ar fi să rupă de tot crengile teilor, pentru ca mai apoi, întinse pe trotuar, să poată lua mai uşor „prada” pe care vor să o comercializeze. Că toată această procedură duce la distrugerea evidentă a coroanei pomului respectiv, nu prea ştiu cetele de ţigani sau poate că doar o fac „pe proştii”, cert este că, întrebaţi de trecători dacă e bine ce fac în condiţiile în care la anul nu vor mai avea ce culege, aceştia au dat pur şi simplu din umeri.

A fost nevoie de intervenţia Poliţiei Locale

Deşi au fost avertizaţi în nenumărate rânduri de cetăţenii care locuiesc în zonă, fără niciun fel de jenă, ţiganii au continuat să distrugă teii, unii dintre ei rămânând aproape fără crengi, aproape „emondaţi”. Mai mult decât atât, cu tupeul atât de bine cunoscut, unele dintre pirande „şi-au pus poalele-n cap” şi le-a adresat oamenilor câte o înjurătură spurcată aşa cum doar ele ştiu să o facă! „Le-am spus şi eu, aşa cu frumosul, că nu e bine cum procedează, că ar fi bine să nu mai rupă crengile pentru că pomii ăştia au crescut aici în ani de zile şi că nu ei i-au planatat. Nu am avut de lucru, că imediat mi-au sărit în cap! Unii chiar au luat pietre să dea în noi! Cu ăştia să te pui?”, ne-a spus un locatar al unui bloc de pe Bdul Nicolae Titulescu. Şi pentru că atmosfera devenise destul de încinsă, oamenii au decis că trebuie să sesizese autorităţile locale, fapt pentru care în sprijinul lor a venit viceprimarul Marius Dulce, acesta solicitând ca în zonă să intrevină un echipaj al Poliţieie Locale Călăraşi. Toţi cei prinşi în timp ce distrugeau pomii din zonă au fost legitimaţi şi amendaţi conform legii. Ceea ce n-au înţeles cetăţenii este faptul că, deşi au fost prinşi asupra lor cu sacii plini de flori de tei, ţiganilor nu le-a fost confiscată „prada”, în acest fel „distrugătorii coloraţi” văzându-şi mai departe de comerţul ilicit cu flori de tei din pieţele călărăşene. Păi, dacă erau prinşi cu fier vechi sau cu peşte, tot la fel se proceda? Probabil că florile de tei nu reprezintă niciun fel de interes şi apoi nici măcar în pom nu mai puteau fi puse! Cât despre cetele de romi, parcă s-au mai potolit.  

Şi asta în timp ce se vorbeşte de toleranţă, de înţelegere, de coabitare…     

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

9 + 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.