Tămădău / Prinși la pește cu plase monofilament!

0
71

Poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Tămădău Mare, jandarmi şi angajaţi ai societăţii comerciale, care administrează bazinul piscicol din zona comunei Gurbăneşti, au desfăşurat, în ziua de 06 iunie a.c., în intervalul orar  04,00 – 14,00, o acţiune pentru combaterea braconajului piscicol.

Au fost depistaţi S. Ion, de 44 ani, Ş. Neagu, de 42 ani, ambii din comuna Gurbăneşti, judeţul Călăraşi, şi M. Lucian, de 68 ani, din Bucureşti, care pescuiau cu ajutorul a 20 plase de pescuit industrial tip monofilament. Aceştia reuşiseră să captureze peste 30 de kg de peşte de diferite specii, în valoare totală de 1.000 lei.

Plasele de pescuit, deţinute ilegal, în valoare de 2.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte a fost predată administratorului bazinului piscicol.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere si utilizarea la pescuit a uneltelor de plasă, cu ochiul sub dimensiunile minime legale, pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoarelor acvatice, în perioada de prohibiţie şi furt de peşte. 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

1 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.