„Bre, primare, mânca-ţi-aş, lasă-ne să facem nuntă, moh!„

0
72

Marea adunare, în sistem „șto”, s-a realizat la iniţiativa reprezentanţilor autorităţilor publice locale, pentru că nunțile de rromi au început să răsune iarăşi prin târgul de pe malul Borcei.

Edilul municipiului, Dan Drăgulin, le-a spus țiganilor că nu e frumos ce fac, încercând să le explice acestora că nu le poate da autorizație pentru nunțile care se fac pe domeniul public (SIC?!) Problema e că această întâlnire este a doua de acest gen și, ca de fiecare dată, concetăţenii noştri țiganii nu s-au lăsat indimidați.

La lege zice că nu ai voie să-ți întinzi cortul în stradă și fără celebra caleașcă pe ulițele orașului. De zgomotul care ne deranjează cel mai mult nu se mai pune problema.

Ca atare, întâlnirea n-a avut vreun final cu happy-end. Cele două părți nu prea s-au înțeles. Aşa că, în acest context, ar trebui să ne așteptăm în continuare la celebrele nunți de țigani și, implicit, la tulburarea liniștii și ordinii publice. Totodată, la întâlnirea de la începutul acestei săptămâni, Drăgulin a spus un lucru mare și anume că: „Cine vă dădea autorizație în trecut vă manipula și făcea abuz în funcție„. Mare adevăr… mare dreptate, domnule primar! Ce bine că acum, călărăşenii pot sta liniştiţi pentru că ţiganii nu vor mai primi… autorizaţie! Oare?

Noi le transmitem țiganilor să se ducă la cortul lui Itu, că tot a intrat în legalitate, acolo unde s-ar bucura să-i „vază„ primarul Drăgulin. Poate așa, patronul își va mai putea permite un concediu de lux prin cine ce ştie ţară exotică… Bineînțeles, cu cine vrea el! Spunem și noi, nu dăm cu parul.

Sau, ar mai fi o variantă. MixMusic să subcontracteze şi să organizeze nunțile de țigani că doar şi astea fac parte din cultură, nu? Atunci să vezi contracte de miliarde încheiate cu autorităţile locale şi bani ce se „scurg” prin anumite buzunare! Comunitatea ar avea de câștigat, nunțile de rromi ar deveni adevărate spectacole la care călărăşenii ar putea plăti şi bilet de intrare. Că oricum ne-am obişnuit să plătim de două ori la evenimentele aduse de MixMusic şi faimosul „talent” Tudorel! Ce spuneți, moh? Ce spun autorităţile e destul de clar, dar parcă îi auzim pe rromi ţipând la unison: „Bre, primare, mânca-ţi-aş, lasă-ne să facem nuntă, moh!„

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

five × four =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.