Crosul Tenaris nu i-a „păcălit„ pe călărășeni

0
49

Fosta atletă Gabriela Szabo și Diana Oprea, campioană mondială la fitness au venit degeaba la Călărași. Crosul TenarisSilcotub, aflat la cea de-a II-a ediție, n-a prea avut succes la călărășeni. Competiţia care s-a ținut pe stadionul Municipal din Călărași și la care au participat mai multe oficialităţi locale decât iubitori ai sportului în general, a fost aproape gol.

Organizatorii de la Tenaris, o companie de altfel, destul de cunoscută, care scoate aproximativ 150-200 de milioane de euro pe an, încearcă în cele două orașe, Zalău și Călărași să susțină într-un fel activitatea sportivă. Am zice că se străduiesc, dar… cam atât! Trebuie spus că la Zalău și Călărași, compania Tenaris deține două fabrici de oțel.

La Călărași, această competiție ce s-a dorit să-i scoată pe locuitorii municipiului din case pentru mişcare în aer liber a trecut de ediția a II-a, însă, anul acesta a fost mai slabă decât cea precedentă. Adevărul este că la cât se implică Societatea Tenaris în viaţa comunităţii orașului nostru, cu o floare nu se prea face primăvară!  

Şi totuşi, dacă cei de la Tenaris mai mișcă ceva, destul de rar, în această zonă mai sunt și alte companii destul de importante cum ar fi: MARTIFER, SIAD, SAINT GOBAIN, care deși sunt amplasate pe teritoriul municipiului și județului Călărași, nu-și fac simțită prezența, cel puțin în activitățui ce priveşte comunitatea locală.

Zilele trecute, present la Călăraşi, ambasadorul Franţei declara că se bucură foarte mult pentru că multinaţionala SAINT GOBAIN are o fabrică şi la Călăraşi. Aşa şi? În afară de cei câţiva localnici angajaţi acolo, cu ce i-a sprijinit  vreodată SAINT GOBAIN, dar şi celelalte societăţi importante, şi aici nu ne referim la cele mici cu doi, trei angajaţi, pe călărăşeni? Probabil că  în afară de nişte taxe şi impozite pe care sperăm că le plătesc la primărie, în rest… cam NIMIC! Am fi curioşi să ştim dacă, spre exemplu, SAINT GOBAIN, se comportă la fel şi în ţara mama, Franţa? Daţi-ne voie să ne îndoim…

Aşadar, concluzia ar fi că, din păcate pentru călărăşeni, cu o competiţie sportivă pe an şi cu nişte sportivi, plătiţi să vină în oraşul de pe malul Borcei, nu se face primăvară! Pentru că de alergat, putem să alergăm şi singuri prin parcurile municipiului, ori de câte ori vrem, fără să ne organizeze cineva vreo competiţie…

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

sixteen + thirteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.