Demostene, trei ani de închisoare

0
105

Aproximativ patru luni au trecut de când s-a tot judecat dosarul „permise pe șpagă„ date la Călărași. Cei trei inculpați: Demostene Nicușor, agent în cadrul Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Călărași, Madin Ionel, director de vânzări la o societate din Oltenița și Negoiță Mihai, instructor auto, au fost condamnați la închisoare. În acest dosar, au mai fost condamnață și alți șase inculpați la câte 4 luni de închisoare fiecare. De asemenea, Instanța a mai decis menţinerea sechestrului instituit, prin aceeaşi ordonanţă, asupra sumei de 1000 Euro ridicată de la inculpatul Demostene Nicuşor şi cel instituit asupra autoturismului Mercedez Benz proprietatea inculpatului Madin Ionel. Dispune confiscarea specială în folosul statului de la inculpatul Demostene Nicuşor a sumei de 600 Euro şi de la inculpatul Madin Ionel a sumei de 2500 Euro. Obligă pe inculpatul Madin Ionel la 1000 lei cheltuieli judiciare către stat din care 300 lei, onorariu apărător oficiu în faza de urmărire penală, avocat Constantin Carmen şi 100 lei, faza de judecată cotă procentuală apărător oficiu, avocat Dinu Maria. Obligă pe inculpatul Demostene Nicuşor la 700 lei cheltuieli judiciare către stat din care 100 lei reprezentând cotă procentuală onorariul apărătorului oficiu faza de judecată, avocat Dinu Maria. Obligă pe inculpatul Negoiţă Mihai la 1000 lei cheltuieli judiciare către stat din care 400 lei reprezintă onorariu apărător oficiu faza de judecată, avocat Dinu Maria.

500 de Euro un permis

Pe 31 ianuarie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Călăraşi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, au efectuat 6 percheziţii la domicilii, sedii de firmă şi autoturisme, precum şi la sediul SPCRPCIV Călăraşi şi au pus în executare zece mandate de aducere într-un dosar penal de săvârşire a unor infracţiuni de corupţie.

În urma verificărilor a rezultat faptul că Madin Ionel- director de vânzări la o societate comercială de pe raza Mun. Olteniţa, jud. Călăraşi primea sume de bani cuprinse între 400-500 Euro de la diferiţi candidaţi care susţineau examenul practic pentru obţinerea permisului de conducere, susţinând că are influenţă asupra unui agent examinator din cadrul SPCRPCIV Călăraşi. O parte din „prada„ lui Madin ajungea la agentul Demostene, circa 200-300 Euro per candidat pentru ,,serviciul” pe care acesta urma să-l facă, respectiv facilitarea promovării examenului practic. 

– Madin Ionel, 2 ani închisoare

– Demostene Nicuşor, 3 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. De art.64 lit. a teza II şi b C.p. 

– Negoiţă Mihai, 2 ani închisoare

– Gogoşaru Marian Mihai, – Gorneanu Virgil, – Zăman Sorin Ştefan, – Tudorache Laurenţiu, – Lăcătuşu Marius Ilie, – Muscalu Vasilica- Valentina, Chirtu Florian Gabriel, 4 luni închisoare 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

9 + 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.