Propunerea legislativă a deputatului Dan Motreanu privind plata trimestrială a datoriilor primăriilor, a fost votată în Parlament

0
45

Inițial, Art 3, alineatul (1) al Legii prevedea ca unitățile administrativ-teritoriale să-și plătească datoriile în tranșe lunare. În urma consultării primarilor din Colegiul 3, deputatul liberal Dan Motreanu a propus modificarea acestui articol astfel încât plata datoriilor să se facă în tranșe trimestriale cu următoarea motivație: Modificarea propusă la art. 3 alin. (1) vizează posibilităţile reale ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale de încasare a veniturilor proprii, ţinând cont de faptul că principalele taxe şi impozite locale se plătesc anual, în două rate egale cu scadenţă la 31 martie, respectiv 30 decembrie, conform Codului fiscal. „De asemenea, trebuie avut în vedere că fundamentarea cheltuielilor bugetelor locale se efectuează în strictă corelare cu posibilităţile reale de încasare a veniturilor bugetelor locale, conf. Prevederilor Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, art. 5 alin. (4). Astfel, prin introducerea modificării, unităţile administrativ-teritoriale au posibilitatea gestionării resurselor financiare în decursul trimestrului, astfel încât să poată asigura rambursarea împrumutului la termen, deşi gradul de încasare al veniturilor proprii nu este constant în decursul anului fiscal”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă PNL – Cabinet Parlamentar – Dan Motreanu.

De reţinut că această inițiativă vine în sprijinul tuturor primăriilor cu probleme financiare, evitându-se astfel situațiile în care primăriile erau pe punctul de a-și înceta activitatea  din cauza datoriilor  neplătite și a conturilor blocate.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

ten + nineteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.