Tărăcilă “şi-a ridicat sprânceana” spre noua conducere a PSD Călăraşi!

0
43

Deputatul Florea NU, Diaconu DA în BPJ!

Dacă pentru Şova era clar că va fi liderul PSD Călăraşi, pentru mulţi dintre participanţii din sală, dar şi pentru simpatizanţii acestei formaţiuni politice a rămas un mister faptul că singurul parlamentar, deputatul Daniel Florea nu a prins un loc în BPJ! Cum de altfel, nici unii dintre primarii pe umerii cărora s-a bazat partidul la nevoie, nu au primit voturile necesare pentru a face parte din conducerea acestuia. Dar ce să ne mai mire dacă în BPJ este primvicepreşedinte Ion Ştefan şi secretar executiv, mâna lui dreaptă, Virgil Diaconu? Cum “minuni” în PSD Călăraşi s-au tot întâmplat în ultimii ani, chiar nu ne mai miră nimic din ceea ce se petrece şi pe ce mâini a încăput organizaţia călărăşeană.

 “Trebuie să fi mâncat pâinea amară de la Borcea şi până la Căscioarele…”

La cum decurg lucrurile în PSD Călăraşi nici nu se putea ca din cadrul lucrărilor conferinţei să nu răzbată şi câteva remarci “acide” venite din partea celui care a ţinut cu mână forte, preţ de câţiva ani, Organizaţia PSD de la Călăraşi, Doru Ioan Tărăcilă. Hotărât şi cu “sprânceana ridicată”, Tărăcilă a ţinut să-i reamintească lui  Dan Şova că deşi pare un “salvator” el este unul dintre cei care au susţinut-o pe Oana Mizil pentru şefia PSD Călăraşi şi, în acelaşi timp l-a “tras de urechi” pe Ion Ştefan nu numai pentru unele afirmaţii nefondate, dar şi pentru că nu ar avea habar de istoria partidului.  „Ascultându-l pe președintele interimar Ştefan, am decis să iau cuvântul pentru a încerca să vorbesc despre trei chestiuni: despre responsabilitate, despre încredere şi despre solidaritate. Dacă vorbim de responsabilitate, într-un forum de partid este logic ca cei care ocupă anumite funcţii trebuie să îşi asume răspunderea în totalitate a victoriilor, dar şi a înfrângerilor. Este firesc că trebuie să-și asume în totalitate greşelile de strategie sau de tactică în activitatea de partid. Este nefiresc, totuși, ca într-un raport prezentat în conferinţa judeţeană, ca domnul preşedinte Ştefan să încerce să facă istoria PSD-ului. Nu mi se pare corect. Pentru că și cu bune şi cu rele, atunci când vorbim de PSD Călăraşi, ar trebui să permitem oricărui cetățean să vorbească. În primul rând, trebuie să-l cunoşti de 20 de ani, să fi mâncat pâinea amară de la Borcea şi până la Căscioarele, de la Belciugatele şi până la Ştefan cel Mare, să cunoști oamenii, pentru că în sală este doar o parte din armata pe care noi o avem, armată care ne-a dat pe parcursul celor 6 rânduri de alegeri, victorii deosebite”, a spus Doru Iona Tărăcilă.

“Dacă vrei să-ţi păstrezi demnitatea, trebuie să fii corect cu tine însuți…”

Fostul lider pesedist a ţinut să le reamintească celor prezenţi în sală şi despre conjunctura în care a ajuns să conducă destinele organizaţiei PSD Călăraşi, Oana Mizil. “Pentru că a fost o decizie politică luată în acel moment, cu tot respectul pe care i-l port domnului minstru Şova că a făcut parte din echipa venită de la Bucureşti, pentru a o susţine în conferința județeană pe Oana Mizil. Că a fost un pas înapoi, este logic că a fost un pas înapoi. Trăiesc în acest oraș de peste 50 de ani. Niciodată, înainte de 89, Călăraşiul nu a produs un conducător local. Asta din lipsă de încredere faţă de noi, față de organizație. Dacă voi, organizația, nu aveți capacitatea de a produce un lider vă trimitem noi un lider național. Deci, în realitate, trimiterea domnului Şova la Călăraşi este ca o sancţiune pentru dânsul, pentru că este pus la treabă, nu i se pune o coroniţă pe cap. Din vina noastră, a organizației, pentru că am îndepărtat pe toţi cei care au fost crescuți, în ultimii zece ani și care aveau vârste între 35 şi 45 de ani din partid”, a mai spus fostul lider pesedist vorbind în acelaşi timp şi de unele responsabilităţi în cadrul partidului. “Sunt multe de spus la responsabilitate. Mi-am asumat asta în momentul în care am pierdut alegerile și am demisionat în 2009. Am greșit atunci sau am făcut un lucru absolut normal pe care trebuie să-l facă orice lider. Eu cred și astăzi că, dacă vrei să-ţi păstrezi demnitatea, trebuie să fii corect cu tine însuți și corect cu cei care au încredere în tine. Astăzi, în raportul prezentat în cadrul biroului județean, mi se pare că au loc „glumiţe”. Noi trebuie efectiv, pentru a merge înainte, să avem ce trecut avem, ce prezent trăim și mai ales ce direcții ne propunem în viitor”, a punctate de la tribuna conferinţei Doru Ioan Tărăcilă care le-a reamintit colegilor săi de partid că lupta cu liberalii nu poate fi câştigată atât timp cât partidul renunţă foarte uşor la membrii săi cu experienţă sau nu îi promovează pe cei care merită să aducă stabilitate în organizaţie.

Citeşte continuarea articolului numai în ediţia tipărită a ziarului din 12 aprilie!

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

fifteen − five =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.