Controale în piețele călărășene

0
43

La nivelul judeţului Călăraşi, au fost angrenaţi în aceste activităţi poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, investigarea fraudelor şi investigaţii criminale, fiind constatate 2 infracţiuni şi 57 de contravenţii.

Au fost desfăşurate 64 de controale, în urma cărora au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 10 sancţiuni la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 15 sancţiuni prevăzute de alte acte normative.

Au fost confiscate produse alimentare în valoare de peste 4000 lei.

Exemple:

– B. Gherghina, de 50 ani, şi C. Ioana, de 61 ani, ambele de municipiul Călăraşi, administratori ai două societăţi comerciale din Piaţa „Big”, au fost depistate în timp ce comercializau produse alimentare care prezentau suspiciuni de contrafacere.

Poliţiştii au confiscat 126 de pachete de produse şi au întocmit dosare penale în aceste cauze.

 – V. Gheorghe, de 42 ani, din comuna Independenţa, judeţul Călăraşi, M. Nicoleta, de 37 ani, din municipiul Călăraşi, administratori de societăţi comerciale, care efectuau acte de comerţ în alte condiţii decât cele stabilite prin lege, au fost sancţionaţi de poliţişti conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

two × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.