Sute de gospodării din judeţul Călăraşi riscă sa fie înghiţite de ape!

0
36

Din cauza precipitaţiilor abundente din ultima vreme, atât Dunărea cât şi afluenţii săi ameninţă sute de gospodării din judeţul Călăraşi.

Aproape toate podurile care traversează râul Argeş, au fost afectate de viituri. Podul care leagă satul Clăteşti de DN4 a fost impracticapil timp de cinci zile. Astfel , locuitorii satului afectat au fost nevoiţi să ocolească mai bine de 10 km prin comuna Chirnogi. Primarul comunei Mitreni, din care face parte satul Clăteşti, a fost încântat când a văzut ca podul prinde formă din nou. Alături de edilul comunei Mitreni au urmărit reabilitarea podului si reprezentaţi ai Prefecturii Călăraşi.

Situaţia se repetă la doar caţiva km în amonte, în localitatea Şoldanu. Creşterea debitului Dunării a pus în gardă toate autorităţile călăreşene. În ultimele zile, primarul comunei Mânăstirea, a făcut zeci de drumuri la malul românesc al Dunării, pentru a se asigura personal că situaţia este sub control cât timp fluviul are un debit ameninţător.

Subprefectul Judeţului Călăraşi, Cornel Coman, ne asigură că momentan nu avem de ce să ne facem griji. Cu toate acestea, locuitorii de pe malul dunărean nu au linişte până ce debitul fluviului va mai scădea. Debitului crescut al Dunării atrage din ce în ce mai mulţi oameni în portul Olteniţa. În judeţul Călăraşi, Dunărea a mai atins astfel de cote în anul 2006, cand a ieşit din matcă şi a lăsat făra locuinţe sute  de oameni.

Vezi video pe www.olteniteanul.ro

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

12 − one =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.