Călărăşenii trăiesc puţin şi mulţi dintre ei nu au locuinţe dotate cu instalaţii de canalizare

0
38

Un locuitor al judeţului Călăraşi trăieşte, în medie 71,8 ani, aceasta fiind a treia cea mai mică speranţă de viaţă la naştere la nivel naţional, după cea înregistrată în rândul populaţiei din judeţeleSatu Mare şi Tulcea. Despre călărăşeni se poate spune, de asemenea, că trăiesc în medie cu aproape patru ani mai puţin decât bucureştenii – românii cu cea mai ridicată speranţă de viaţă.

Mai puţin de jumătate dintre locuinţele călărăşenilor sunt dotate cu instalaţii de canalizate. Astfel, în această regiune 44,4% dintre gospodării au băi în interior, faţă de peste 85% în Braşov  sau Bucureşti – lider la nivel naţional din acest punct de vedere.

Contribuţia locuitorilor judeţului Călăraşi la economia locală va fi şi ea una redusă anul acesta, potrivit estimărilor Comisiei Naţionale de Prognoză. Valoarea ei nu va depăşi 4.403 euro pe cap de locuitor şi va fi cu 2.423 de euro sub media naţională.

Una dintre companii cu cel mai semnificativ aport la economia locală este producătorul de cereale Agro-Chirnogi. Potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice, cifra de afaceri a Agro-Chirnogi ajungea, în 2011, la 1,1 miliarde de lei, iar profitul net obţinut era de 20,8 milioane de lei. În aceeaşi perioadă, producătorul de cereale avea 574 de angajaţi.

  Un punct forte al traiului din această regiune îl reprezintă rata scăzută a criminalităţii. În 2011, aici au fost condamnate definitiv 154 de persoane la fiecare 100.000 de locuitori, Călăraşiul fiind depăşit la acest capitol doar de judeţele Ilfov VâlceaBuzăuBacău şi Prahova.

Sursa: gandul.info

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

fourteen − one =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.