La Frumuşani, un copil de 7 ani îşi caută “bucuria” printre gunoaie

0
46

La doar 30 de kilometri de centrul Bucureștiului, mai multe familii trăiesc mai rău decât în Evul Mediu: supraviețuiesc de la o zi la alta în case încropite din cartoane, se încălzesc din cauciucurile pe care le pun să ardă și depind de gunoiul pe care alții mai avuți decât ei îl aruncă. Printre ei își trăiește copilăria și Alex, care la vârsta de 7 ani este greu încercat. Alex are 5 frați, un tată șomer și o mamă bolnavă de cancer în stadiu terminal. Din păcate, nu a fost înscris la școală pentru că nu are haine, iar caietele, cărțile sau creioanele sunt doar o utopie. E cel mai mic dintre frați și pentru că nu lucrează își veghează mama muribundă.

Condamnați de o soartă potrivnică, la mică distanță de Capitală, o mână de oameni se luptă să supraviețuiască de la o zi la alta. Într-un peisaj și el ostil, pierduți printre mlaștini, ape reci și stătute, înglodiți în noroaie veșnice, câteva familii amărâte se ascund în case improvizate.

Norocul pare să nu-și fi găsit niciodată loc printre bălțile de la Frumușani. L-or fi alungat poate prejudecățile, mințile închise sau obiceiurile împământenite ale celor care-și dispută dreptul la o viață mai bună. Însăși natura le este potrivnică sufletelor pe care le descoperim după ce ceața deasă începe să se ridice. Umezela rece care îți pătrunde încet până la oase pare să nu-i mai deranjeze.

Alex calcă aproape desculţ prin noroiul cleios şi rece, băiatul de 7 ani fiind mai firav decât un alt copil de aceeaşi vârstă. Își smulge cu greu fiecare pas din glodul care parcă vrea să-l înghită. De fapt, glodul acela și tenișii aurii, mari și rupți cu care înoată prin bălțile murdare sunt metafora perfectă pentru viața pe care o duce.

Citeşte materialul complet : http://www.rtv.net/un-copil-de-7-ani-isi-cauta-bucuria-printre-gunoaie-alex-nu-stie-cand-e-ziua-lui-video_67660.html#ixzz2Ojrf0ugQ

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

seventeen − 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.