ICT-forța schimbării în educație

0
65

CONFERINȚA DE ÎNCHIDERE

“ICT-forta schimbării în educație”

În dată de 14 martie 2013, în localitatea Veliko Târnovo, Bulgaria, a avut loc Conferința de închidere a Proiectului “ICT-forța schimbării în educație” finanțat prin Programul CBC România-Bulgaria 2007-2013, care are ca obiectiv principal “promovarea integrării tehnologiilor de informatică și comunicații în învățământ, ca factor principal al schimbării în educație”. Proiectul a început pe 23 septembrie 2011 și se va finaliza pe 23 martie 2013 și este implementat de Asociația Eurointegra din Sofia, Inspectoratul Școlar Județean Călărași, Asociația Acces Călărași, Liceul Emilian Stanev Ruse, Liceul Vasil Levski Glavinitsa și Liceul de matematică Baba Tonka Ruse. La conferința au participat profesori, elevi și reprezentanți ai inspectoratelor școlare și ai autorităților locale.

În urma implementării proiectului au fost dotate 10 cabinete din 6 școli din România și Bulgaria cu echipamente de ultima generație (calculatoare, table multimedia, videoproiectoare, servere, mobilier, etc.), au fost realizate programe de studiu în format electronic pe baza unui portal de e-learning, etc. În România au fost dotate cu echipamente următoarele școli: Școala Nicolae Titulescu, Liceul Mihai Eminescu din Călărași și Liceul Alexandru Odobescu din Lehliu-Gară.

Conferința de închidere a proiectului a fost precedată de organizarea a trei zile de informare pentru profesori în localitățile Silistra, Ruse și Veliko Târnovo. La aceste evenimente le-a fost prezentată profesorilor nouă platforma e-learning și posibilitățile pe care aceasta le oferă pentru modernizarea și adaptarea procesului de învățământ la rigorile învățământului modern.

Asociația Acces Călărași

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

3 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.