Pe Daniel Florea l-au impresionat copiii cu deficiențe de la ASCHF

0
52

Parlamentarul a dorit să fie alături de copiii cu dificultăţi din acest centru cumpărând mărţişoarele confecţionate de către aceştia şi pe care deputatul le va oferi călărăşencelor de 1 Martie. În urma dialogului pe care Daniel Florea l-a avut cu personalul din centru, dar şi cu o parte dintre părinţi, parlamentarului de Călăraşi i-au fost aduse la cunoştinţă mai multe probleme cu care se confruntă, atât copiii cu handicap cât şi cei care au grijă ca ei să nu fie marginalizaţi.

Deputatul, a rămas impresionat de acţiunile ce se desfăşoară în cadrul acestei asociaţii, deşi personalul este unul insuficient, a precizat că va analiza situaţia şi va face tot posibilul pentru ca activitatea şi lucrurl cu copiii de aici să fie una mult mai bună. „E impresionanat să văd problemele cu care se confruntă persoanele cu handicap din Călăraşi şi vreau din tot sufletul să mă împlic pentru rezilvarea problemelor punctuale care mi-au fost aduse la cunosştinţă astăzi. Sunt convins că putem să rezolvăm, de exemplu, problema angajării unei persoane care să se ocupe special de strângerea de fonduri. Putem să rezolvăm problema transportului, pentru că va trebui să găsim o maşină adaptată nevoilor persoanelor cu handicap, astfel încât copiii să poată fi transportaţi aici într-un mod organizat. Cred eu că şi la nivel legislativ există posibilitatea pentru ca ei să beneficieze de sprijin aşa cum prevede şi legea învăţământului, astfel încât să termine şi ei cele 10 clase, aşa cum face orice copil normal. Acum la Călăraşi trebuie să facem în aşa fel încât copiii de clasa a IX şi a X, care au aceste probleme speciale, să poată să înveţe pentru că în acest moment nu există niciciun spaţiu dedicat activităţii lor. Cred că ar fi un câştig pentru societate ca un copil crescut, învăţat şi educat în asemenea condiţii foarte bune cum sunt aici, să poată să acorde şi el sprijin la rândul lui, să se poată angaja, să poată să facă o meserie pe care să o înveţe într-un asemenea centru”, a declarat presei, deputatul Daniel Florea.    

Luni, 25.02.2013, Asociaţia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din România – filiala Călăraşi a susţinut un spectacol la sala Teatrului "Aurel Elefterescu" din Călăraşi. În timpul spectacolului, deputatul Daniel Florea a transmis un mesaj prin care s-a angajat să cumpere mărţişoare de la copiii cu handicap în valoare de 1500 lei.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

1 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.