Deputat Aurel Niculae: Ipocrizie, cinism şi dublă-măsură, marca PDL

0
34

Rolul constructiv al opoziţiei într-un regim democratic este garanţia faptului că acel regim se va păstra democratic. Însă nu este deloc uşor, în opoziţie fiind, să poţi adopta un asemenea rol nobil, mai ales atunci când, din comoditate, din neştiinţă, din plictiseală sau doar din dorinţa de a te afla în treabă, este mai la îndemână să adopţi o atitudine populistă gen „câinii latră, ursul trece, dar cel puţin prin lătratul lor se fac şi ei auziţi”.

Cum altfel să interpretăm atitudinea PDL care, după ce a tăiat pensii, salarii, indemnizaţii pentru mame şi pentru persoane cu dizabilităţi în dispreţul românilor şi aşa încercaţi de vremurile grele, a venit prin reprezentanţii săi în Comisia de muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor şi, în numele unei opoziţii de faţadă la tot ceea ce înseamnă iniţiativă USL, şi-a permis să bată cu pumnul în masă şi să atragă atenţia că propunerea USL de indexare a punctului de pensie de la 732,1 lei  la 762,1 lei este prea mică, propunând în schimb, în mod ipocrit, o valoare de 769,44 lei, urmare a unor aşa-zise calcule matematice? Oare unde o fi fost matematica guvernelor PDL atunci când au blocat şi au tâiat orice speranţă a românilor de a trăi decent? La Cotroceni? Că la Palatul Victoria sau pe Strada Izvor, unde avea majorităţi fabricate, altele erau priorităţile…

 Nu domnilor şi doamnelor de la PDL, nu dau deloc bine astfel de încercări cinice de a vă afla în opoziţie la tot ceea ce este sub marca USL, mai ales după o serie de guverne dezastruoase şi de tristă amintire ca cele ale domnilor Boc şi Ungureanu, pe care le-aţi girat sau le-aţi acceptat la ordinul Cotroceniului. Un minim de decenţă spune că cei care au dus la situaţia deplorabilă a pensionarilor în ultimii 8 ani trebuie să se abţină de la discuţii inutile, gratuite şi din start fără sorţi de izbîndă. Populiştii PDL strigă ”Guvernarea USL este populistă!” într-o încercare patetică de a face opoziţie!

Însă guvernara USL, tsunamiului USL generat de votul masiv din decembrie 2012, şi-a propus să redea demnitatea unor categorii socio-profesionale de cetăţeni care şi-au exercitat dreptul de vot, un drept fundamental într-un regim democratic. PNL în cadrul guvernării USL doreşte repararea nedreptăţilor pricinuite de guvernările PDL şi redarea demnităţii unor categorii de cetăţeni care şi-au făcut datoria faţă de ţară. Guvernele PDL au atacat cu dispreţ memoria trecutului acelor persoane care, aflate în activitate, şi-au plătit dările la stat, au susţinut la vremea lor bugetele de pensii, asigurări sociale şi de sănătate, iar acum aşteaptă să beneficieze de un drept pe care îl merită, acela de a avea o pensie din care să-şi ducă bătrâneţile. Guvernele PDL au atacat cu dispreţ viitorul nostru ca naţiune, atunci când au descurajat natalitatea prin reducerea indemnizaţiei pentru mame, ceea ce a făcut ca tinere familii din pătura de mijloc a societăţii să amâne sau chiar să renunţe la ideea de a-şi completa familiile cu moştenitori. Acesta a fost totodată un nou atac marca PDL la viitorii pensionari care, prin reducerea bazei de susţinători din viitor, îşi văd nesigure zilele bătrâneţilor, iar acum sunt descurajaţi a se angaja în forme de muncă prin care să contribuie la bugetele de pensii, asigurări sociale şi de sănătate.

Actualii parlamentari PDL nu trebuie să uite că au ajuns în Parlament printr-un concurs favorabil de împrejurări, tot datorită ideeii de democraţie şi de reprezentativitate, fără însă a fi avut adevăratul sprijin al românilor prezenţi la vot. Aceasta este crucea pe care trebuie să o poarte 4 ani de zile. În aceste condiţii, ar fi decent şi înţelept să renunţe la populism, pentru a arăta totuşi respect ideii de democraţie, ştiut fiind ce tumoare reprezintă populismul pentru aceasta; pentru a arăta respect românilor care au venit la vot în anul 2012 în primul rând din dorinţa de taxare a unor măsuri dezastruoase ale guvernărilor PDL.   

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

four + 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.