Cadavru deshumat la Călărași!

0
49

Agitație mare în cursul zilei de azi, 7 februarie, în curtea cimitirului “Sfântul Lazăr”, din Călărași. O echipă de criminaliști, însoțită de procuror și numeroși jandarmi, deshumau un cadavru, existând suspiciunea că respectiva persoană ar fi decedat nu de moarte bună, ci în urma unor lovituri aplicate de o persoană cunoscută.

Operațiune de deshumare

Nimeni nu s-a putut apropia de locul unde avea loc operațiunea de deshumare, situat undeva în fundul cimitirului. Am fost întâmpinați de mai mulți jandarmi, care ne-au îngrădit accesul, spunându-ne că așa au primit ordin. Nici un jandarm nu a putut să ne precizeze numele aceluia care a dat ordinul de a se îngrădi pătrunderea într-un loc public. La vedere, se afla și presupusul criminal. “Ăștia zic că l-am bătut și că a murit din cauza mea”. Se numește Stoian Ion, locuiește în Cărămidari și spune că nu are nici o părere. O ține pe-a lui: “Sunt acuzat că eu l-am bătut și că din cauza mea, pân-la urma-urmei, că eu l-am omorât”. Nu știe de ce este nepăzit, în condițiile în care este acuzat de comiterea unui omor. Se deplasează cu noi, crezând că vrem să-i dăm o țuică.

Acte pentru mandibulă

Stoian ne spune că i-a murit mama și că se crede că tot el a omorât-o. Mortul este fratele lui, Stoian Dumitru. A murit pe 19 septembrie 2012. O soră acesteia a solicitat deshumarea cadavrului și efectuarea unei noi necropsii. “Pe data de 13 a sărit la mine. Și i-am dat un pumn și l-am ținut pe loc, să nu sară la mine, că eu sunt bolnav de plămâni”. Stoian Dumitru, ne spune fratele acestuia, atunci a fost luat de salvare și dus la spital. “Acum, spune că are coaste rupte, că are mandibulă ruptă, dar el a avut un accident. Eu am niște acte acasă prin care să demonstrez cu ele. Și, acuma, sor-mea face deshumare ca să vadă, să confirmă că din cauza mea s-a omorât”. Stoian Ion a fost anunțat încă de vineri dimineața, spune el că de Lică Iulian, de la Cercetări Penale, că o să trebuiască să fie prezent la deshumarea fratelui său.

Bani de buzunar

Stoian Ion crede că e prezent ca martor. În schimb, în spatele cimitirului, lumea din zonă stă cocoțată pe gard și asistă la spectacol. Una e de părere că oamenii legii procedează în acest mod pentru că Stoian Dumitru s-ar fi transformat în vampir. “Da, acuma-i vor bate un țăruș în inimă!” O altă femeie e curioasă daca mortul va fi îngropat la loc și când anume. I se spune că foarte curând și că îi vor pune și 1000 de euro în buzunar, ca să aibă cu el pe lumea-cealaltă.

Sursa: www.marinbadea.com

Mai multe despre acest subiect, cititi in EDITIA tiparita de vineri 15 februarie 2013

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

nine − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.