UPDATE / Rezultate alegeri parlamentare

  0
  41

  UPDATE 21:00: La nivel național-  Senat: USL 58,3%, ARD 19,6%, PP-DD 14,1%, UDMR 5,2%. Camera Deputaţilor: USL 56,8%, ARD 19%, PP-DD 13,8%, UDMR 5,1%

  UPDATE 20:15: La Călărași – Potrivit ultimelor informaţii ce ne-au parvenit de la reprezentanţii partidelor aflaţi la secţiile de votare, un posibil rezultat al alegerilor parlamentare 2012 de la Călăraşi, ar putea arăta astfel: SENAT: Col 1 – USL, Col 2 – USL. Camera Deputaților: Col 1 – USL, Col 2 -ARD, Col 3 – USL, Col 4 -USL, Col 5 -USL. 

  UPDATE 19:50: Prezența la vot pe județul Călărași la orele 18.00 este de 42,33 %. Până la ora 18,00, la Comandamentul Operaţional Judeţean Călăraşi au fost înregistrate 7 sesizări privind posibile încălcări ale legii, în legătură cu desfăşurarea alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senatului.În urma primelor verificări efectuate de poliţişti, au fost întocmite trei dosare penale pentru tentativă de mită electorală, violarea secretului votului şi pentru violare de domiciliu. Poliţiştii au aplicat şi o sancţiune contravenţională pentru continuarea propagandei electorale. Cu privire la alte 3 sesizări, vizând îndemnul de a vota în favoarea unui anumit candidat, continuarea propagandei electorale sau transportul cetăţenilor la vot cu diverse autovehicule, sunt efectuate verificări pentru a se stabili dacă se întrunesc sau nu elementele constitutive ale vreunei fapte de natură contravenţională sau penală.

  UPDATE 17:43: Probleme foarte mari pe Colegiul Nr. 2, acolo unde practic se duce „lupta cea mare„ între candidatul USL – Valeriu Steriu și cel al ARD- Vasile Iliuță. Din anumite surse am aflat faptul că în teren situația este foarte proastă, fiind șanse mici pentru „intrusul„ Steriu să prindă un post de Deputat. „Președintele C.J. Călărași, Răducu Filipescu a dat un ordin prin care a vândut UNPR-ul la Călărași. A ordonat oamenilor să voteze cu Cristina Nicolescu de la PP-DD și în acest caz aceasta să treacă la PNL dacă va câștiga prin redistribuire alegerile. Nu mai știu ce să facă! E plin Colegiul 2 de trafic electoral„, a declarat sursa respectivă.  

  UPDATE 15:48: La Vasilați în Colegiul 2- Senat Călărași au fost semnalate mai multe tentative de fraudare a alegerilor parlamentare. Mai multe persoane au fost surprinse cu urna mobilă plimbându-se prin localitatea respectivă. Un martor ocular a surprins câteva imagini cu polițistul din Vasilați și medicul care se plimbau cu acea urnă într-o mașină iar anumiți indivizi le spunea alegătorilor cu cine să voteze. Buletinele de vot erau duse la cetățeni fără urna mobilă. Problemele sunt semnalate la secțiile 237-228 și 227.  Vezi video în galeria de jos a articolului!

  UPDATE 14:41: Față de anul 2008, prezența pe ore în 2012 este mult mai mare în județul Călărași. Dacă la ora 10:00, acum 4 ani au trecut pe la secțiile de votare doar 5,49 de călărășeni în 2012 au votat 7,36. 

  UPDATE 14:35: Purtătorul de cuvânt al ARD, Traian Ungureanu, a declarat că există o intenţie de fraudare a votului în comuna Vasilaţi din Călăraşi, unde sunt deja 100 de cereri de urmă mobilă. “Câteva trufandale, pe care le pregătesc prin judeţe organizatorii alegerilor: la Călăraşi în comuna Vasilaţi există deja 100 de cereri de urnă mobilă, toate cu certificate medicale semnate de acelaşi medic, sperăm că între timp s-a oprit din semnat”, a afirmat acesta.

  În judeţul Călăraşi prezența la vot la alegerile parlamentare până la ora 10:00 a fost de  7,36  %, potrivit datelor anunţate de Biroul Electoral Judeţean Călăraşi la ora 11:30. În mediul urban este ceva mai bine, prezenţa la vot fiind de 7,69  %. După aceste date, judeţul Călăraşi se află pe locul 2 pe ţară, iar în mediul rural prezenţa la vot a fost de 7,13 %, judeţul Călăraşi fiind pe locul 4 pe ţară. Următoarea estimare a Biroului Electoral Judeţean Călăraşi va fi dată publicităţii la ora 15:30. 

  Conform site-ului www.dincalarasi.ro, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, a votat la ora 10,00, însoţit de soţie, la secţia de votare găzduită în sediul Şcolii nr.1 din municipiul Călăraşi. O jumătate de oră mai târziu, s-a prezentat la urne și primarul municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin, acesta exercitându-şi dreptul de vot la o secţie de votare din zona Orizont-Mircea Vodă. Prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob, a votat și domnia sa la ora 11:00, la o secţie de votare din sediul Colegiului Agricol Călăraşi.

  Daniel Florea, candidatul USL Călăraşi, pentru funcţia de deputat în Colegiul nr. 1, a fost primul candidat care a votat într-o secţie din municipiul Călăraşi, pe liste suplimentare, nefiind arondat acelei secţii. Florea a fost alături de soţia sa, care i-a stat alături şi în campania electorală, în ciuda programului destul de aglomerat.

  Dragu, spre PP-DD

  După ce şi-a exercitat dreptul constituţional la secţia de votare unde este înregistrat, fostul primar al Călăraşului, Nicolae Dragu s-a gândit că nu ar fi rău să-i facă puţină campanie electorală candidatului PP-DD. Astfel, fără nicio problemă şi cu o leacă de "tupeu bahic", Dragu s-a tot plimbat pe la diferite secţii de votare din Călăraşi, îndemnându-i pe oameni să voteze candidatul PP-DD! Ca urmare a acestui gest ar fi necesară aici şi o întrebare: "Nicolae Dragu s-o fi înscris la PP-DD?"

  Rămâi pe www.editia.ro pentru detalii!

  Comentarii

  comentarii

  LĂSAȚI UN MESAJ

  one + ten =

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.