„Useliştii cară pachete de carne în Colegiul 2!”

0
52

Şi pentru că mai e foarte puţin până duminică, echipele de uselişti ce par a fi foarte bine  coordonate şi instruite de „boss-ul” penelist fac tot ce le stă în putinţă, doar, doar să-i strice lui Iliuţă toate planurile. Şi cum altfel, decât „mituindu-i” pe cetăţenii ceva mai amărâţi din localităţile ce fac parte din Colegiul 2, cu pachete cu alimente. Surse apropiate unor uselişti vorbesc despre 4000 de pachete cu carne ce aşteaptă lăsarea întunericului, pentru a ajunge în această noapte la electoratul din Colegiul 2. De frica lui Iliuţă, prin mai multe localităţi ale Colegiului 2 au fost văzute dubiţe albastre în care sunt transportate alte pachete cu alimente ce ajung la oamenii sărmani şi de etnie romă şi care, aşa cum s-a dovedit întotdeauna, reprezintă, în asemenea momente, marea masă pe care o poate manevra cineva în folosul lui. Porivit surselor noastre, în pachetele ce ajung la oameni se află cozonaci, sticle cu vin, cârnaţi şi salam. De asemenea, puterea uselistă de la Călăraşi ar pregăti, conform informaţiilor noastre, pentru ultima zi de campanie, alte pachete pentru oameni în care, vezi Doamne (?!), Moş Nicolae le-ar fi pus cîte o pereche de cisme şi o pătură. Să înţelegem, domnilor că, pentru o parte din electoratul călărăşean se apropie, după alegeile din 9 decembrie, ceva vremuri… RECI? 

Jocuri de culise?

În disperarea că Vasile Iliuţă se află cu mult înaintea „favoritului” băsisto – uneperist, Valeriu Steriu, Filipescu s-a transformat ca printr-o minune în prezicătoarea „Mama Omida” şi dă pe portalul de ştiri www.dincalarasi.ro, chiar rezultatele alegerilor, înainte ca acestea să aibă loc! Astfel, în opţiunea sa, Valeriu Steriu ar lua pe Colegiul 2 un procent de 60 – 64% din voturile electoratului. Cum se va întâmpla acest lucru? Păi, nu e deloc foarte greu să ne dăm seama de jocurile de culise ce se fac, la acest moment, în biroul mai marilor uselişti şi ar trebui să ne aducem aminte de ceea ce s-a întâmplat la alegerile locale în comuna Dragalina. Candidat pe listete USL, Victor Constantin se bătea de zor cu Marian Dumbravu de la Alianţa Popular-Creştină şi, ca prin minune (?!) a ieşit „independentul PNL” Marian Gabriel Stanciu! Chiar dacă am crede că a fost o pură întâmplare, se pare că nu a fost deloc aşa şi jocurile de culise făcute la Călăraşi de „boss-ul” PNL  au făcut în aşa fel încât „în urmă a intrat cine a putut şi a ieşit cine a trebuit”, adică omul care nu a fost deloc independent, ci susţinut de cine a avut puterea! Cam aşa se pare că urmează să se întâmple şi la alegerile de pe Colegiul 2 – Deputaţi.

De ce se teme Filipescu aşa de tare de Iliuţă?

Nu ştim de ce se teme aşa de tare Filipescu de Iliuţă, dar cu siguranţă, liderul PNL va face tot ce-i stă în putinţă ca acesta să nu iasă deputat. Cum? Foarte simplu: cu jocuri de culise! Din gura unor surse aflate în apropierea şefilor PNL se pare că s-a ajuns până la momentul în care Filipescu ar încerca să forţeze cumva lucrurile şi să „apeleze” chiar la „bunătatea” electoratului ce şi-ar îndrepta voturile către candidatul PP-DD pe Colegiul 2 Călăraşi, Cristina Nicolescu. „Acest lucru demonstrează foarte clar că Filipescu este disperat şi că va încerca prin toate mijloacele să scape de Iliuţă! După cum a zis că va scoate 7 din 7 candidaţi USL, nu ne mai mirăm că nu va încerca să se folosească de toate tertipurile pentru a realiza acest lucru. Şi aşa cum la un momendat, se lăuda peste tot că a reuşit să îngenuncheze PSD-ul şi să transforme un judeţ Călăraşi din roşu în galben, probabil că şi de această dată îi va reuşi ceea ce şi-a propus”, susţin sursele noastre. Numai că, ar mai exista şi posibilitatea ca ceea ce vrea Filipescu să nu conforme cu realitatea şi cetăţenii din Colegiul 2, să introducă biletul de vot în urnă cu ştampila pusă nu pe omul lui Filipescu, veneticul Steriu, ci pe călărăşeanul Vasile Iliuţă! Asta doar aşa, ca să-i mai strice cineva planurile şi „boss-ului” penelist! Şi acest lucru nu-l pot face decât cetăţenii care, după ce au primit „mita electorală”, pot vota ceea ce le dictează inima! 

Potrivit legii, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum si primirea acestora de catre alegator, in acelasi scop, constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

Potrivit prevederilor legale, nu intra in aceasta categorie “bunurile cu valoare simbolica, inscriptionate cu insemnele partidului respectiv”.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

seventeen − sixteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.