Neputinţa lui Steriu generează dosare penale împotriva lui Vasile Iliuţă?

0
51

Simţindu-se în pericol, candidatul PSD la alegerile din 9 decembrie pentru Camera Deputaţilor pe Colegiul 2, Valeriu Steriu s-ar fi plâns pe la uşile organelor abilitate cum că, Vasile Iliuţă, contracandidatul său, a oferit electoratului mese gratuite. Şi cum, omul nostru reprezintă o formaţiune politică aflată pe val, lucrurile s-au mişcat foarte repede. În acest caz, oamenii legii s-au şi pus în mişcare, anchetându-l, poate cu prea mult zel, nu numai pe cel care a avut “tupeul” să dea de mâncare electoratului, dar mai cu seamă pe amărâţii care poate au spus închinându-se, “bogdaproste!” doar pentru că şi-au mai potoloit şi ei foamea o vreme.

„Poliția îmi face campanie pe banii statului”

Aşa s-au trezit oamenii, respectiv parte din cetăţenii comunelor Colegiului 2, plimbaţi pe la uşile posturilor de poliţie dând cu subsemnatul şi obligaţi să răspundă la întrebări cum ar fi: “de ce au acceptat să mănânce la Iliuţă”, “ce au avut în farfurii” sau… “dacă s-a digerat mâncarea!”. Lăsând la o parte gluma, situaţia creată de sesizarea candidatului Steriu poate fi una de tot râsul, dacă e să ţinem seama de faptul că în această perioadă, potrivit surselor noastre, mai toţi candidaţii, indiferent de formaţiunea politică a oferit electoratului său, nu numai pungi cu brichete şi calendare, dar şi câte o masă pe ici pe colo.

Şi, dacă e să luăm în considerare acest lucru, vine şi întrebarea legitimă: “cu ce a ieşit în plus Iliuţă?” Poate doar cu faptul că este CĂLĂRĂŞEAN şi nu parlamentar de pe la OLT, aşa cum este Valeriu Steriu? De altfel, contactat telefonic, candidatul ARD la Camera Deputaţilor – Colegiul 2 Călăraşi, Vasile Iliuţă ne-a declarat că ceea ce i-a făcut contracandidatul său se numeşte tot campanie electorală. “Mie îmi convine, pentru că prin cele întâmplate, poliţia îmi face campanie electorală pe banii statului! Mi se pare exces de zel din partea oamenilor legii şi nu e corect să-i ancheteze pe bieţii oameni, purtându-i pe la posturile de poliţie, de parcă şi aşa n-ar avea destule probleme”, ne-a spus Vasile Iliuţă.      

Valeriu Steriu, un candidat care habar nu avea care sunt localităţile din colegiul său

Din câte se pare, necunoscutului Valeriu Steriu, apărut de niciunde pe listele PSD Călăraşi, (tocmai pentru că această formaţiune politică nu a fost în stare să identifice şi pentru Colegiul 2 – Deputaţi un călărăşean, aşa cum a fost în cazul lui Daniel Florea – Colegiul 1 Deputaţi) îi este foarte teamă de contracandidatul său, călărăşeanul Vasile Iliuţă. Şi probabil că temerile lui Steriu sunt cât se poate de îndreptăţite având în vedere faptul că Iliuţă nu numai că este un candidat de-al locului, dar mai cu seamă a şi făcut ceva pentru comuna pe care o administrează de câţiva ani. Tocmai pentru acest lucru cetăţenii din Vâlcelele i-au acordat încrederea pentru un nou mandat de primar la alegerile locale din această vară. De altfel, Vasile Iliuţă a demonstrat nu numai că poate administra cum trebuie o localitate, dar şi că este un om de afaceri foarte cunoscut în zonă, sprijinind de fiecare dată toate acţiunile întreprinse de cetăţenii comunei Vâlcelele, şi nu numai.

Tocmai din această postură, Vasile Iliuţă nici nu are de ce să se teamă de necunoscutul Valeriu Steriu, despre care se poate spune că, “aterizat” la Călăraşi, şi-a intrat cu greu în postura de candidat pentru că, susţin gurile rele din apropierea lui Steriu, habar nu avea care sunt localităţile ce fac parte din colegiul său, luând startul destul de greu în această campanie electorală. Nici nu avea cum să fie altfel de vreme ce Steriu nu are habar cam cum stau lucrurile prin judeţul Călăraşi şi mai cu seamă, cu ce probleme se confruntă cetăţenii pe care ar urma să-i reprezinte domnia sa în Parlamentul României.

Şi asta pentru că, până să intrăm în campania electorală, nimeni nu ştia cine şi de unde vine Valeriu Steriu. Dacă v-aţi fi dorit voturile călărăşenilor, n-ar fi fost mai normal să-i şi cunoaşteţi înainte, domnule Steriu? Aşa cum au făcut-o alţi candidaţi ai USL care au bătut satele judeţului încă de acum trei ani? Ca să nu mai adăugăm aici că, indiferent de partidul din care face parte Vasile Iliuţă s-a simţit, înainte de toate, călărăşean! Ceea ce dumneavoastră nu sunteţi! Şi asta s-a văzut după cum v-aţi dus cu “pâra la tovarăşa!” Adică la… poliţie. Mai bine vă vedeaţi de campania electorală şi aţi fi dat dovadă de fair-play, pentru că aşa cum aţi procedat v-aţi arătat slăbiciunea şi neputinţa. Şi călărăşenii chiar nu au nevoie de oameni slabi care să-i reprezinte în Parlamentul României!

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

three + nineteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.