Dosar penal pentru furtul bannerelor electorale

  0
  43

  Potrivit Biroului de presă al IPJ Călăraşi, luni după –amiază, un candidat la alegerile parlamentare a sesizat că, în timpul nopţii, persoane necunoscute au sustras cinci bannere electorale, amplasate aerian şi transversal pe DN 3A, pe raza comunei Dor Mărunt, judeţul Călăraşi. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, în care sunt continuate cercetările pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a suspecţilor.

  Poliţiştii îndeamnă cetăţenii să sesizeze prin Sistemul 112 orice încălcare a legii

  Potrivit Legii nr. 35/2008 privind alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei  distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a listelor electorale, a platformelor-program afişate sau a oricăror alte afişe ori anunţuri de propagandă electorală tipărite.
  La nivelul judeţului Călăraşi continuă activităţile de informare, derulate în cadrul campaniei iniţiate de Ministerul Administraţiei şi Internelor – „Tu decizi! Votează legal!”, pentru conştientizarea cetăţenilor cu privire la implicaţiile legale ale nerespectării legislaţiei în materie electorală şi penală.

  Comentarii

  comentarii

  LĂSAȚI UN MESAJ

  9 + nine =

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.