Foto / Dunărea nu a putut mai mult la Axintele

0
41

Ca să ajungi la Axintele, îți trebuie GPS și o mașină bună. Drumul până la această comună din județul Ialomița este destul de plictisitor. Din Legliu-Gară, pe o tăbliță plină de rugină scrie cu litere mari: „HORIA„. Porținuea asfaltată se termină brusc la ieșirea din localitate. Până la Axintele nu poți, chiar dacă ai vrea, nici să închizi un ochi pentru simplul motiv că drumul este unul de țară, piertruit, care nu face altceva decât să-ţi zguduie foarte bine toate mătuntaiele. La un momentdat, apar niște văi interesante care învăluie într-un tablou frumos localitatea pe care o vom ține cu siguranţă minte, Axintele. Abia la intrarea în comună, dăm de asfalt. Imediat se zărește și stadionul pe care joacă echipa locală. Așezat între două văi, baza sportivă este una modernă, semn că oamenii sunt gospodari. O arenă micuță, dar cu tribună oficială. Din păcate, la intrarea pe teren, suprafața de joc te face să le dai o bilă neagră organizatorilor. Iarba este înecată, iar pe anumite porțiuni, apa băltea.

Ora meciului dintre Axintele și Dunărea se apropia vertiginos. În micuța tribună oficială își fac apariția și greii fotbalului călărășean. Președintele clubului, Costică Ștefan, alături de consilierul municipal, Viorel Ivanciu, Nelu Farin, fosta legendă a echipei, dar și omul de afaceri Victor Baicu. Cu toţii au venit aici cu multe speranțe. Un autocar plin cu suporterii călărășenilor își face apariția la stadion. Un grup de susținători au încurajat echipa la acest meci capital pentru ambele formați. Dunărea avea nevoie de o victorie pentru a menține o distanță rezonabilă față de prima clasată, iar echipa gazdă trebuia să demonstreze că merită prima poziție. Meciul începe destul de promițător pentru călărășeni. Bodo Kanda este faultat în careu și Dunărea primește meritat un penalty dictat de arbitrul Andrei Chivulete. Mircea Ștefan marchează fără emoții și trimite echipa în avantaj (24). Bucuria călărășenilor a ținut doar 2 minute. La o încâlceală în careul lui Popa, Simion aduce egalarea și încinge partida. Până la pauză nu se mai întâmplă nimic. Poate doar stângăciile lui Câinaru, prins într-o zi nefastă.

În partea secundă, meciul devine mai alert. Gazdele par mai active în joc și în minutul 56 măresc diferența. Popa nu are ce să facă la un balon trimis de Dedu precis la bara din stânga, moment în care organizatorii încing grătarul din spatele stadionului. La scorul de 2 – 1 pentru Axintele, în tribuna oficială își face apariția și candidatul Colegiului 1 pentru Camera Deputaților, Daniel Florea alături de staff-ul său de campanie. Până la finalul partidei mai notăm câteva acținuni ale călărășenilor dar și unele atacuri sterile ale gazdelor, lucruri care nu l-au făcut pe ospătarul care întorcea micii să-i ardă pe grătar. Meciul se încheie cu victoria liderului seriei a 2-a. Dunărea se îndepărtează serios de primul loc, dar tot mai speră într-o revenire. Axintele, o comună mică dar cu o echipă mare va avea o iarnă liniștită și un retur promițător. Anul trecut, în timp ce Dunărea era la retrogradare cu conducătorul Sima, la Axintele, Viitorul prospera sub sigla unui sponsor puternic și a unor oameni care ajută fotbalul. Etapa viitoare, echipa călărășeană va primi vizita celor de la Gloria Buzău, vineri, 9 noiembrie.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

fourteen − ten =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.