Recomandări: Cum să circuli în condiții de ploaie și vânt

0
31

Recomandările poliţiştilor pentru conducătorii auto privind circulaţia pe drumurile publice în condiţii de ploaie, ninsoare, viscol şi temperaturi scăzute:

-Înainte de a pleca la drum, verificaţi întotdeauna starea tehnică a autovehiculului!

-Nu uitaţi să purtaţi centura de siguranţă!

-Pe timpul deplasării, adaptaţi o conduită preventivă care să vă protejeze de implicarea în evenimente rutiere! Acordaţi atenţie la depăşire, viteză, prioritate, zone frecventate de copii!

-Pe porţiunile acoperite cu polei sau gheaţă este contraindicată executarea manevrei de virare concomitent cu frânarea!

-Asiguraţi-vă că instalaţiile de climatizare şi de dezaburire sunt în stare de funcţionare!

-Dotaţi-vă autovehiculul cu anvelope specifice sezonului rece şi cu lanţuri antiderapante!

-Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când situaţia o impune!

-Acordaţi atenţie pietonilor!

 

Încălcarea prevederilor legale privind conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fără a avea montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificat, conform O.U.G. nr. 195/2002 republicată, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă în cuantumul de 630 lei şi măsura complementară de reţinere a certificatului de înmatriculare a autovehiculului depistat în trafic.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

8 + ten =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.