FOTO – Ion Voicu ridicat de procurorii DIICOT!

0
49

În fapt, se reţine că  învinuiţii  au constituit un grup infracţional organizat vizând prejudicierea bugetului de stat în modalitatea sustragerii de la plata accizelor aferente operaţiunilor comerciale efectuate cu motorină Euro 5, comercializată pe piaţa internă. Potrivit DIICOT, membrii grupării au achiziţionat cantitatea de peste 11.000 tone motorină Euro 5,  în regim suspensiv de la plata accizelor,  în scopul transformării în produse petroliere inferioare, respectiv combustibil lichid greu şi motorină Navo, printr-un antrepozit fiscal din Călăraşi.
În realitate, motorina era comercializată prin intermediul unor societăţi comerciale care deţineau staţii de distribuţie a carburanţilor, pe circuitul comercial fiind interpuse şi societăţi comerciale tip „fantomă”, fiind utilizate  documente contabile din care să rezulte în mod nereal că au fost achitate accizele.
Activitatea infracţională a fost sprijinită de către funcţionari vamali din cadrul D.J.A.O.V. Călăraşi,  prin efectuarea unor controale formale la societăţile comerciale implicate şi prin asigurarea unor spaţii necesare funcţionării societăţilor.Prejudiciul cauzat  bugetului de stat este estimat la suma de 5 milioane de  Euro.Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul BCCO Bucureşti, BCCO Alba şi BCCO Constanţa.Suportul  tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI şi DGIPI. La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi audiate 12 persoane, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.
Vezi şi Percheziţii la vameşii din Călăraşi

Vom reveni cu filmul în care Ion Voicu a fost săltat de procurorii de la DIICOT Bucureşti!

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

two × two =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.