Se amână Liga 3

0
95

O informaţie de ultimă oră venită de pe culoarele Federaţiei Române de Fotbal dă peste cap din nou pregătirile cluburilor din eşaloanele doi şi trei ale fotbalului românesc. Astfel, astăzi la sediul FRF, se pare că s-a decis amânarea cu cel puţin o săptămână a Ligii a II-a şi a III-a din cauza problemelor existente în acest moment cu cele două competiţii.

Una dintre problemele majore o constituie incertitudinile la nivel de echipe, în special în seria I din Liga a II-a, acolo unde Callatis a capitulat, în timp ce Buftea şi Bacău par a nu fi abandonat competiţia. Cum echipele de Liga a II-a intră în Cupa României în runda care va avea loc marţi şi miercuri, federaţia se aşteaptă la surprize de genul participării unor cluburi cu echipele de juniori tocmai pentru a nu fi excluse din campionat!

De abia după meciurile din Cupa României, federaţia va avea o certitudine în ceea ce priveşte cluburile care vor evolua în sezonul următor al Ligii a II-a. Dacă se va rămâne cu un număr de maxim 28 de echipe, atunci federaţia ia în calcul refacerea ţintarului, de data aceasta pe o tabelă Berger de 14 echipe!

 

Probleme şi cu transformarea în echipe de drept privat

O altă problemă care obligă federaţia să amâne campionatul cu cel puţin o săptămână este legată de hotărârea UEFA prin care cluburile trebuie să treacă din proprietatea publică în cea privată. Din informaţiile pe care le avem, la această oră există la FRF o listă de aproape 10 echipe de Liga a III-a care nu au terminat operaţiunile de schimbarea a clubului, dar şi 3-4 echipe de Liga a II-a!

În aceste condiţii, se preconizează că noul sezon va debuta fie în weekendul 7-9 septembrie sau chiar 14-16 al aceleiaşi luni!

"Momentan sunt plecat din localitate cu problemele personale şi nu am idee despre această schimbare. Mă voi interesa şi dacă este adevărat, va da peste cap programul multor echipe" a declarat Ştefan Stana, unul din reprezentanţii cluburilor de Liga a III-a în Comitetul Executiv al FRF

"Sunt discuţii în acest sens, este adevărat. Sunt probleme la Liga a II-a şi până nu le rezolvăm, nu putem să începem sezonul. Nu ştim ce e cu Buftea, cu Bacăul, dar şi cu Callatis. Până vineri vom lămuri situaţia în acest sens, mai ales că săptămâna viitoare e şi Cupa României, în care itră echipele din eşalonul doi" a declarat Cornel Şfaiţer, unul din reprezentanţii cluburilor de Liga a II-a în Comitetul Executiv al FRF.

Sursa: www.liga2.ro

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

seventeen − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.