VIDEO / Florin Salam, cel mai căutat manelist la nunțile de țigani din Călărași

0
85

1,2,3,4 „Ce mai nuntă ca în filme!„ „Ce mireasă unicată!„ „Mireasa mireselor, regina reginelor!„ „Solo„!, „Asta-i nuntă number one, vine și Florin Salam!„sunt doar câteva dintre versurile pe care unii dintre călărășeni le-au auzit în această vară. Nunțile de țigani i-au disperat pe locuitorii acestui municipiu. În această perioadă, rromii, întorși din străinătate de la „muncă„ își pun pirostriile la Călărași în urma unor nunți fastuoase. Numai în luna iulie care abia a trecut au avut loc peste 20 de nunți de rromi, una mai tare ca cealaltă.

Guță a fost la începutul lunii la Călărași

Conform unui site care promovează nunțile de țigani, se vede treaba că rromii au făcut destui bani prin străinătate. În ultima perioadă, cel mai căutat interpret de manele este Florin Salam, unul dintre cei mai scumpi maneliști. Salam a cântat la Călărași de cinci ori în luna iulie a.c. adunând în total de la începutul verii și până în prezent peste 11 nunți. Pe locul 2 în topul nostru se află Nicolae Guță. Manelistul a fost la Călărași de 3 ori, ultima data chiar pe 1 august. Adrian Minune, Olandezu, Copilul de Aur sunt alți meneliști care au mai cântat pe la nunțile de țigani din Călărași. Dacă până acum aproximativ o lună, nunțile de rromi se desfășurau la colț de stradă sau într-un cort amenajat, mai nou țiganii apreciază locația Intim din Călărași. De asemenea, țiganii din Călărași încarcă pe youtube zeci de filmuleţe cu nunţile din oraș, care din care mai „împărăteşti” şi mai „regale”.        

Primăria nu mai eliberează autorizaţii pentru nunţile romilor

Primarul municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin a declarant în urmă cu aproximativ o lună faptul că instituţia pe care o administrează nu va mai elibera niciun fel de autorizaţie pentru organizarea nunţilor de romi, aşa cum se proceda pe mandadul lui Nicolae Dragu. „Era un mod de manipulare să vii la primărie şi să soliciţi aprobare pentru desfăşurarea unei nunţi. Asemenea eveniment nu are nici în clin nici în mânecă cu adunarile populare, este o acţiune obişnuită pe care orice creştin o face împreună cu familia lui. În urma discuţiile pe care le-am avut s-a luat hotărârea ca aceste nunţi să se desfăşoare în limitele normale şi nu cu muzica dată foarte tare astfel încât să perturbe liniştea sau odihna celorlalţi cetăţeni, limita admisă fiind de 12 decibeli”, a declarat edilul municipiului Călăraşi. Daniel Drăgulin a afirmat că există aparate de măsură şi în cazul în care această limită este depăşită se poate ajunge până la confiscarea aparaturii. „Nu toată lumea înţelege, dar încet, încet, lucrurile trebuie să intre pe un făgaş normal”, a mai spus primarul cu menţiunea că Primăria Călăraşi nu are nicio posibilitate de sancţionare în asemenea cazuri însă, dacă cetăţenii sunt deranjaţi de muzica dată foarte tare, se pot adresa la 112, iar poliţia şi jandarmeria pot lua măsurile contravenţionale potrivit legii. Mai mult decât atât, s-a mai stabilit de comun acord identificarea unei suprafeţe de teren unde să fie construit un cort sau o altă construcţie pentru ca romii să-şi poată desfăşura această manifestare. Primarul Daniel Drăgulin a mai adăugat că în viitoarea organigramă pe care o va propune Consiliului local, pe lângă direcţia de accesare fonduri europene, se va înfiinţa şi o direcţie de cultură care să aibă în obiectul de activitate şi cultura tradiţională a romilor din Călăraşi.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

10 − one =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.