„VOTEAZĂ LEGAL! MITA ŞI VOTUL ILEGAL ÎNSEAMNĂ ÎNCHISOARE”

0
29

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi –  compartimentele de relaţii publice, prevenirea criminalităţii şi proximitate s-au deplasat astăzi, 24 iulie, în zone tranzitate de un număr mare de persoane – staţii de alimentare cu carburant, Autogara Orizont, Parcul Dumbrava şi Parcul Central, unde au stat de vorbă cu cetăţenii cu drept de vot, pentru a-i conştientiza asupra sancţiunilor pe care le riscă în cazul încălcării legislaţiei privind organizarea şi desfăşurarea referendumului pentru demiterea Preşedintelui României. Pliantele care promovează exercitarea legală a dreptului la vot în vederea prevenirii încălcărilor prevederilor Legii 3/2000 au fost înmânate acestora, explicându-le totodată că oferirea de bani sau alte bunuri în scopul influenţării votului, precum şi votul multiplu se sancţionează cu închisoarea.

Poliţiştii atrag atenţia că autorităţile au luat măsuri pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care votează de mai multe ori

Astfel, legea prevede termenul de 60 de zile de la data referendumului, în care Biroul Electoral Central va înainta copiile listelor electorale permanente, respectiv tabelele electorale utilizate în cadrul secţiilor de votare, Autorităţii Electorale Permanente. Acestea vor fi verificate în vederea depistării eventualelor voturi multiple şi vor fi sesizate organele de urmărire penală pentru efectuarea de cercetări şi tragerea la răspundere penală a persoanelor care au votat de mai multe ori.
Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului sau fapta persoanei care votează fără a avea drept de vot ori alegătorului care votează de mai multe ori în ziua referendumului constituie infracţiuni! Cetăţenii care încalcă aceste prevederi legale riscă pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.
Activităţile de informare vor continua şi în zilele următoare, membrii Centrului de Comunicare Judeţean Călăraşi urmând să popularizeze mesajul campaniei şi în rândul populaţiei din mediul rural şi în staţiile CFR Călăraşi, Lehliu şi Ciulniţa, unde vor fi postate afişe şi vor fi distribuite călătorilor pliante cu mesajul „Votează legal! Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

fourteen − ten =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.