FOTO / 30 de lei o doză de etnobotanice la Călărași! Polițiștii le-au stricat „afacerea„

0
40

 

În perioada mai – iulie 2012, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Călăraşi, cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, au documentat activitatea infracţională a lui F. L., de 39 ani, şi F. D., de 18 ani, ambele din municipiul Călăraşi, care au efectuat operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege. Produsele susceptibile de a avea efecte psihoactive („etnobotanice”) erau procurate din municipiul Constanţa, fiind porţionate în doze şi comercializate tinerilor din municipiul Călăraşi la preţul de 30 lei doza. Majoritatea operaţiunilor se desfăşurau în zona „2 Moldoveni” din Călăraşi, direct de la locuinţa celor două suspecte sau erau livrate personal de F. L. consumatorilor.

În ziua de 19 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, în cooperare cu ofiţeri D.G.I.P.I., au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a patru cumpărători, asupra cărora au fost găsite 5 pliculeţe cu substanţe etnobotanice, urmată de o percheziţie domiciliară la locuinţa lui F. L.. Aici au fost găsite şi ridicate 50 de pliculeţe din folie transparentă în care se aflau fragmente vegetale de culoare verde-olive. Suspecta a declarat că sunt substanţe etnobotanice, pe care le-a procurat din municipiul Constanţa. 

 

Cele două femei au fost conduse de poliţişti pentru cercetări la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Călăraşi, procurorul de caz luând măsura reţinerii pentru 24 de ore a lui F. L. şi prezentării acesteia în faţa magistraţilor Judecătoriei Călăraşi cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege.

Ieri, 20 iulie, Judecătoria Călăraşi a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 zile pe numele lui F.L., care a fost introdusă în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Cercetările continuă în vederea probării întregii activităţi infracţionale a suspectelor.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

14 + 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.