Până-n toamnă, Chirnogiul se va racorda la gaze

0
53

Zilele acestea se va finalize proiectul privind extinderea reţelei de apă a localităţii Chirnogi. În prima fază, se va face racordarea pe 12 kilometri de apă, pentru că aşa a fost realizat proiectul iniţial, după aceea, primăria intenţionează să mai realizele câteva puţuri, deoarece nu sunt suficiente cele planificate, pentru a alimenta toată comuna. Până în toamnă sperăm că vom da drumul la apă, cel puţin pentru alimentarea şcolilor. După aceea, următorul proiect care va intra va fi cel cu gaze. Vor veni, la fel, până-n toamnă vom avea gaze. Se racordează la conductă de la Valea Roşie, traversarea pe Argeş, şi se va înţepa la Agrochirnogi. De acolo vom face racordarea, va fi un inel cu şcoli şi străzile principale, a declarat Irinel Roman, noul primar al comunei Chirnogi. “Avem şi proiectul cu canalizarea. S-a făcut licitaţia, a fost câştigată de o firmă. În momenul de faţă e o perioadă în care se vor soluţiona contestaţiile depuse de cealaltă firmă. Dar, proiectul e făcut, va merge la Guvern pentru finanţare. E pe două faze: unul la Mediu, unul pe dezvoltare. Unul pe 20 de kilometri iar altul pe 23 de kilometri, a precizat edilul.

Asfaltarea străzilor adiacente drumului naţional     

Proiectul privind asfaltarea este aprobat. Iniţial, au fost prinşi 20 de kilometric, însă s-au mai “tăiat”, rămânând doar 10. „Vom face toate străzile care vin din drumul naţional până la capătul lor”, a explicat Irinel Roman.

Primăria va înfiinţa o societate pe acţiuni

Pentru a scuti mulţi bani pentru diverse servicii de care primăria are nevoie, va fi înfiinţată o societate pe acţiuni, în care, acţionar majoritar să fie Consiliul Local. Astfel, vor fi angajaţi oameni din comună, se vor crea joburi pentru cetăţeni iar serviciile prestate de aceasta vor fi mult mai ieftine. Această societate va efectua salubrizarea comunei, reţeaua de canalizare şi de apă va fi tot în sarcina acesteia.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

3 + ten =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.