Sesiunea de informare destinată Organismelor Intermediare din regiunea Sud Muntenia

0
48

Întâlnirea de lucru a avut ca scop diseminarea rezultatelor Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, precum şi facilitarea unui schimb de experienţă între Organismele Intermediare responsabile de implementarea Programelor Operaţionale în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia. În acest sens, fiecare Organism Intermediar a prezentat pe scurt situaţia derulării Programului Operaţional de care este responsabil, situaţia proiectelor depuse şi contractate, precum şi tipurile de probleme întâmpinate de aplicanţi în implementarea contractelor de finanţare. De asemenea, având în vedere pregătirea viitoarei perioade de programare, una din temele de discuţie aflate pe agenda întâlnirii a vizat acest subiect. Mariana Vişan, director adjunct Organism Intermediar, Daniela Traian, Şef Serviciu Comunicare şi Mircea Enescu, director adjunct Dezvoltare, au prezentat programele implementate de fiecare Organism intermediar din regiunea Sud Muntenia, situaţia proiectelor depuse şi etapele pregătirii viitoarei perioade de programare. ”A fost o întâlnire cu celelalte Organisme Intermediare din regiunea Sud Muntenia. S-a dorit a fi o sesiune interactivă, fiind prezenţi colegii noştri de la Organismul Intermediar POS Mediu, OIR POS DRU şi colegii de la BRCT. Noi şi ceilalţi colegi de la organismele intermediare am încercat să spunem care este stadiul derulării programului operaţional, mai ales că perioada de programare se apropie oarecum de sfârşit. Au venit şi câţiva beneficiari care au vorbit despre proiectul pe care l-au avut de implementat şi ne împărtăşim reciproc problemele pe care le avem. În ceea ce priveşte Programul Operaţional Regional, noi am reuşit să contractăm aproximativ 87%. Problema de acum înainte se pune pe rambursare”, a declarat Mariana Vişan, director adjunct Organism Intermediar.

Ca o noutate, având în vedere stadiul avansat al implementării Programelor Operaţionale, la acest eveniment au fost invitaţi şi beneficiari, pentru a prezenta derularea proiectelor pentru care au primit finanţare europeană nerambursabilă.

În data de 22 septembrie 2011 s-a semnat un protocol de colaborare la nivelul tuturor Organismelor Intermediare din regiunea Sud Muntenia, în vederea pregătirii portofoliului de proiecte şi elaborarea politicilor şi programelor de dezvoltare comunitară cu impact asupra populaţiei din regiunea Sud Muntenia. În acest sens, la întâlnirea din data de 26 iunie a.c., Organismele Intermediare au primit un formular pentru înregistrarea proiectelor finanţate din fonduri nerambursabile prin Programele Operaţionale implementate la nivelul regiunii Sud Muntenia. Astfel, va fi creat portofoliul tuturor proiectelor finanţate din fonduri structurale, ce va permite evaluarea impactului programelor de finanţare în regiunea Sud Muntenia şi va contribui în mod semnificativ la actualizarea Strategiei de dezvoltare regională pentru următoarea perioadă de programare, 2014 – 2020.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

17 + 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.