Apa din subsolul blocurilor, printre priorităţile primarului Drăgulin

0
55

Aflat în plină campanie electorală, candidatul USL la Primăria Călăraşi, Daniel Ştefan Dragulin, cel care în momentul de faţă ocupă această funcţie, în urma alegerilor din 10 iunie, promitea că va realiza multe lucruri menite să vină în sprijinul călărăşenilor. Întrebat pe un post naţional de radio ce va face concret, imediat ce va ajunge pe fotoliul de primar, Drăgulin a spus: “Voi face şi sigur, accentuez acest lucru, ca toate blocurile din Călăraşi să nu mai aibă apă la subsol”. Actualul edil venea şi cu explicaţii cam cum va reuşi să pună în practică acest lucru precizând că, în urma discuţiilor purtate cu serviciul de specialitate, costurile necesare pentru îndeplinirea acestei promisiuni electorale ridicându-se undeva la aproximativ 10 miliarde de lei vechi. “Nu este o sumă foarte mare şi după părerea noastră, mai mult ca sigur în perioada care ne-a mai rămas din an, în funcţie de fondurile de la primărie şi de posibilităţile de accesare a altor fonduri, vom realize acest lucru”, a declarat la vremea respectivă, actualul primar al municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin.

Patrule mixte pe străzile oraşului

Cu acelaşi prilej, acesta a mai spus că este foarte preocupat de siguranţa cetăţeanului făcând referire aici la iluminatul public, după părerea sa, acesta fiind insuficient în unele dintre zonele oraşului. “Vom suplimenta numărul de becuri, vom extinte reţeaua de energie electrică, primăria fiind cea care gestionează iluminatul public din Călăraşi”, a precizat Drăgulin. Tot la capitolul referitor la siguranţa cetăţeanului, actualul primar a mai adăugat că "vor fi formate echipaje mixte formate din poliţişti comunitari, poliţie şi jandarmerie care să patruleze pe timp de zi şi de noapte, nu numai prin municipiul Călăraşi ci şi în unităţile de învăţământ şi sanitare din oraş”, a spus edilul de azi al municipiului, cu menţiunea că, în cazul în care aceste patrule nu vor face faţă vor fi solicitate, printr-o licitaţie publică, alte societăţi cu activitate de pază, care să vină în acest sprijin.

Dacă aceste două promisiuni din campania electorală se vor realiza în perioada imediat următoare, nu am reuşit să aflăm direct de la primarul Daniel Ştefan Drăgulin dat fiind faptul că domnia sa este foarte ocupat în acest moment. De altfel, aşa cum au mai constatat şi alţi colegi din presa locală, domnia sa nu mai poate fi contactat nici măcar la telefon, cu atât mai puţin la biroul său din Primăria Călăraşi. Pentru că aveam nevoie de punctual de vedere al domniei sale cu privire la modul în care cele două promisiuni de mai sus vor putea fi puse în practică, am încercat, cum era şi firesc, să obţinem o declaraţie de la edilul municipiului. Din păcate, nu am reuşit acest lucru pe motiv că “a dat ordin să nu urce nimeni”, aşa cum ni s-a transmis în mod clar de către poliţistul comunitar postat ca un adevărat “cerber” la uşa Primăriei Călăraşi. “Nu aveţi voie să urcaţi. Primarul a dat ordin să nu mai urce nimeni! Aşteptaţi! Are audienţe şi mai aşteaptă sus la dânsul încă patru persoane. A făcut doar o pauză de câteva minute, pentru că este foarte obosit…”, ne-a răspuns ferm poliţistul comunitar. Ne-am conformat şi am încercat să obţinem totuşi informaţiile de care aveam nevoie prin purtătorul de cuvânt al instituţiei. Ghinion!  Luminiţa Năstase se afla tot în biroul primarului. Cum exista posibilitatea ca discuţiile edilului cu toate persoanele aflate la uşa domniei sale să dureze ore bune, ne-am mai încercat totuşi norocul, deranjându-l la un telefon. Ghinion şi de această dată. Singura speranţă pentru a ajunge să discutăm cu primarul nostrum, al tuturor, am înţeles că va fi în cadrul unei conferinţe de presă pe care Daniel Ştefan Drăgulin o va susţine într-o zi de… marţi! Un lucru bun, desigur, dat fiind faptul că fostul primar Nicolae Dragu nu prea obişnuia să aibă asemenea întâlniri cu presa dar, spre surprinderea tuturor, răspundea la telefon. În speranţa că noul nostru primar nu a “obosit” deja în această funcţie, n-am spus-o noi, ci oamenii din preajma domniei sale, ne-am dori ca buna colaborare dinainte de campania electorală şi chiar de pe timpul când era vicepreşedinte al Consiliului judeţean, să continue. Nu de alta, dar informaţiile pe care le dorim de la domnia sa sunt tocmai pentru cetăţenii oraşului pe care îl administrează în acest mandate de primar.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

18 − eight =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.