Unul din contracandidaţii lui Eremia i-a dat foc la 5.000 de baloţi de paie

0
71

Duminică noaptea, imediat după numărarea voturilor, în momentul în care era cert că Niculae Eremia a câştigat din nou funcţia de primar a comunei Nicolae Bălcescu, acesta a primit un telefon prin care era informat că i-au fost incendiate mai multe bunuri de la ferma proprie. “Când eu am considerat că nu mai e nicio problemă şi nu poate să mai se schimbe rezultatul în alegeri, i-am anunţat pe băieţi. S-au bucurat ei. În momentul în care se bucurau şi era în centru toată lumea, au plecat câteva grupuri de aici, din tabăra cealaltă, spre Odobescu, şi la 10 minute, m-au sunat de la Odobescu şi m-au anunţat că mi-au dat foc la fermă. Au ars nişte lemne, lucernă şi nişte baloţi de paie. Cam 5.000 de baloţi”, povesteşte primarul Niculae Eremia.

Se ştie cine a pus focul, însă, nu există dovezi

“Când am ajuns acolo, am constatat că nu e un pericol, nici pentru populaţie şi nici pentru să ardă ferma, utilajele sau celelalte, şi în momentul ăla am plecat de acolo. N-avea niciun rost să mai rămân. Am zis: Da domnule. Nicio problemă, să se bucure ei de focul ăsta.. S-a deschis un dosar de cercetare penală. Eu îi ştiu pe cei care au pus focul. Problema e că nu e clar, nu ai o dovadă să  poţi să-i tragi la răspundere. Paguba se ridică undeva la 200 de milioane de lei vechi”, adaugă edilul.

Eu îi ştiu pe cei care au pus focul. Problema e că nu e clar, nu ai o dovadă să  poţi să-i tragi la răspundere. – Niculae Eremia, primarul din Al. Odobescu

Raportul pompierilor confirmă: Focul a fost pus intenţionat

În data de 10 iunie a.c., ora 23.37, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitaţi prin intermediul apelului unic de urgenţă 112 să acţioneze pe raza localităţii Alexandru Odobescu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unui depozit de plante furajere, proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale din localitate. La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum la nivelul întregului depozit de plante furajere. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea. “Două echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită (SCANIA şi APCA), acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 40 de minute. În urma incendiului au ars aproximativ 5.000 de baloţi de paie de grâu, înregistrându-se pagube materiale în valoare de 25.000 de lei, pompierii militari reuşind să salveze bunuri în valoare de circa 100.000.de lei”, a declarat Plt. maj. Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călăraşi.

Paiele erau pentru populaţie

Paiele erau cumpărate pentru perioada de iarnă. “Eu le luasem pentru că m-au rugat o grămadă de oameni, în special în perioada de iarnă, să le dau pentru animale. Am zis să strâng paiele să aibe de unde să ia pentru animale. Cine mi-a cerut, i-am dat. Am dat la toţi angajaţii, la toată lumea care mi-a  cerut. Nu le comercializam. Erau efectiv pentru oameni”, ne-a mărturisit primarul.

La al treilea mandat

Niculae Eremia se alfă la al treilea mandat şi doreşte să continue proiectele începute, dar şi să dezvolte altele noi. “Una din cele mai mari probleme la noi în localitate este apa. Am rezolvat-o şi acum avem apă permanent la Bălcescu şi Gălăţui. Odobescu e pe ore, dar o rezolv anul acesta, cel târziu la anul să nu mai avem probleme. Avem piatră pe străzi, nu mai găseşti la noi o stradă nepietruită. Nu mai avem”, spune edilul. “Am un  proiect de canalizare, poate reuşesc să-l implementez. Vreau să termin stadionul Gălăţui, să fac stadionul la Bălcescu şi echipa de fotbal să joace ori acolo ori la Gălăţui, unde o să se încadreze. Gazele poate reuşesc să le aduc până în localitate la noi. Să fie aici aproape. După aceea o racordare, poate găsim noi o soluţie. Sunt societăţi care sunt interesate”, a precizat Eremia.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

1 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.