ITM-ul, în control la agenţii economici

0
59

Au fost vizaţi lucrătorii din cadrul unităţilor care au ca obiect de activitate: fabricarea produselor textile, pielărie şi încălţăminte.

ITM Călaraşi a desfăşurat controale în unităţi economice cu acest obiect de activitate , ocazie cu care au fost constatate şi  neconformităţi.

În domeniul “Securitate şi sănătate în muncă” au fost constatate următoarele nereguli, şi anume: nu era efectuată instruirea periodică a tuturor lucrătorilor; nu s-a stabilit prin instrucţiuni proprii, periodicitatea instruirii; cai de acces blocate; nu este întocmit planul de revizii şi reparaţii pentru EM deţinute; nu s-a întocmit în mod corespunzător tematica de instruire periodică; în fişa postului, întocmită pentru lucrătorii angajaţi pe perioadă determinată nu erau trecute atribuţii şi responsabilităţi din punct de vedere al ssm; instrucţiunile de lucru afişate sunt nelizibile; nu au fost prezentate, documentele CSSM-ului; nu erau ataşate la fişele individuale de instruire, copii ale fişelor de aptitudine.

Pentru neconformităţile constatate, s-au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale dintre care 16 avertismente şi o amendă în valoare de 8.000 de lei.

În domeniul Relaţiilor de Muncă au fost controlaţi 22 angajatori. Au fost depistate două persoane care lucrau fără forme legale de angajare şi s-au constatat 51 deficienţe. În cadrul campaniei s-au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale, dintre care, amenzi aplicate în valoare de 25.000 lei.

Deficienţele constatate în domeniul relaţiilor de muncă au fost: nerespectarea obligaţiei  de a înmâna salariatului un ex. din c.i.m., neîntocmirea fişei de post, nerespectarea programului de lucru; neacordarea sporului de noapte; nefectuarea programării concediului de odihnă aferent anului 2012. Au fost dispuse măsuri de rezolvare, stabilindu-se termene şi responsabilităţi.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

five × four =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.