ROTARY CLUB aduce la Călăraşi “Unitatea de Diagnostic Mobil – Sân şi Col uterin“

0
88

În colaborare cu Fundaţia RENAŞTEREA, prin Programul “Diagnostic Mobil – Sân şi Col Uterin “, oferă investigaţii medicale GRATUITE femeilor din municipiul şi judeţul Călăraşi.

În perioada 11.06-15.06.2012 şi 18.06-20.06.2012, “Unitatea de Diagnostic Mobil – Sân şi Col uterin “va oferi, GRATUIT, femeilor din Călăraşi, 120 de mamografii şi 240 de teste Babeş-Papanicolau.

Persoanele din Călăraşi şi împrejurimi care doresc să îşi facă programare pot suna la numărul de telefon: 0725 44 91 18, între orele 10:00 şi 18:00.

Unitatea mobila va fi amplasată în parcarea restaurantului QUEEN, situat pe strada Sloboziei, nr. 1, Călăraşi (la intrare în parc).

În cadrul Centrului mobil pentru investigaţii de sân şi de col uterin sunt amenajate: un cabinet de ginecologie şi o cameră dotată cu aparat mamograf.

Pe 26 ianuarie 2010 proiectul: “Unitatea de Diagnostic Mobil – Sân şi Col Uterin “a primit distincţia: “Pearl of Wisdom “(Perla Înţelepciunii) în cadrul Parlamentului European de la Bruxelles.

Mamografia este un examen radiologic pentru detectarea cancerului de sân. Mamografiile pot arăta modificările apărute la nivelul sânului înainte ca femeia sau medicul acesteia să le simtă la palpare. De mamografii pot beneficia femeile de peste 40 de ani.

Testul Babeş Papanicolau se efectuează pe masă ginecologica şi constă în recoltarea cu ajutorul unei periuţe a unei probe din colul uterin (prin vagin). Probă este prelevata de către un cadru medical şi apoi este examinată pentru a se identifica modificările apărute la nivelul celulelor.

Existenţa modificărilor poate indică un stadiu precanceros al colului uterin. Această investigaţie este recomandată tuturor femeilor care şi-au Început viaţa sexuală.

Acest program este oferit prin contribuţia financiară a ROTARY CLUB Călăraşi şi asigurat de FUNDAŢIA RENAŞTEREA, la costuri sensibil mai mici decât costurile practicate pe piaţa medicală românească.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

fourteen − nine =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.