„Înainte” spre titlu pentru Modelu

0
53

Meciul desfășurat miercuri 6 iunie s-a ținut pe cocheta arenă din Independența, un stadion prea clasic pentru Liga Tractoriștilor. Cele două formații, Dâlga și Modelu au oferit un spectacol pe cinste. Deși majoritatea timpului meciul a părut dezechilibrat, echipa din Dâlga facând cu greu față elevilor lui George Voicu, finalul a fost incandescent și a smuls ropote de aplauze.

Modelu a făcut ce a vrut în prima parte

Viitorul Dâlga a venit cu echipa incompletă, “rod” al amenințărilor patronului Prevenda (după cum spuneau cei de prin echipă), dar cei care au venit au suportat cu stoicism presiunea sufocantă a modelenilor. În min. 12, un fault în careu nu este sancționat de arbitrul Bondoc, pentru ca în min. 14, o contră la minge este sancționată cu penalty. Execută impecabil Baraitaru care ia conducerea pentru modeleni. În min. 23. G. Culina nu-l poate învinge pe M. Toader (un portar de conjunctură), mingea șterge bara și din cornerul rezultat mingea se respinge până la B. Popa care pătrunde nestingherit și … îl trimite la semințe pe Toader! 2-0 pentru Modelu și lumea se întreba cum a fost posibil ca echipa din Dâlga să ocupe locul 2 în serie! Drept “răspuns”, portarul Toader vrea să boxeze o minge, dar o … bărbierește. “Coțofana” ajunge la E. Petre care cu un lob elegant ridică scorul la 3-0! În min. 41, faza se repetă – oarecum identic – dar lobul aceluiași E. Petre este respins de pe linia porții de (ex-președintele!!) Emil Constantinescu (așa îl strigau colegii în teren, „președintele”!).

Dâlga revine spectaculos

Viitorul (cam suspect pâna în acest minut) va trage primul șut pe poarta visătorului Alex. Chiriță în min. 42, cu un mesaj simplu: “suntem și noi p’aci!”) Ca dovadă, în min. 45 P. Peniță îl va păcali pe Chiriță intervenind cu capul pe traectoria unei mingi ce nu anunța mare lucru.

La reluare, pâna în in. 72, jocul a trenat. Modelenii multumiți de rezultatul care le asigura calificarea la nivelul liderilor de serii, cei din Dâlga – oarecum – resemnați. În min. 73, Cr. Dan, abia intrat în teren, pătrunde decis în careu, driblează pe Toader și ridică scorul la 4-1 pentru Înainte Modelu. P. Peniță va fi la originea golului doi al Viitorului, șutul său fiind respins de un fundaș. Din corner, mingea ajunge la S. Ntoneessa care reduce din handicap! Arbitrul arată 4 minute de prelungire. Viitorul se prăvălește peste modeleni. În min. 90+3V. Câtjan intră decis în careu, este faultat și accidentat, iar S. Nwacha va transforma penalty-ul cu o bară-gol, la vinclu! În concluzie, Înainte Modelu a fost la controlul meciului o oră și un sfert, dar schimbările lui B. Popa (permanent un real pericol pentru poarta adeversarilor) și mai ales a lui I. Beia, a dereglat mecanismul echipei! Viitorul a pierdut absolut onorabil. A venit la joc cu numai 2 rezerve și a făcut ce a putut însă Modelu se califică în faza a II-a.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

16 + 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.