Todiruţ de la Suceava la şefia IPJ Călăraşi

0
63

Printr-un comunicat sec, în doar câteva cuvinte, presei locale i-a fost adus la cunoştinţă de către Biroul de presă al IPJ Călăraşi, faptul că miercuri, 30 mai a.c., la sediul instituţiei, a avut loc învestirea inspectorului şef, comisar-şef de poliţie Nicuşor-IoanTodiruţ. Conform aceleaşi surse, numirea s-a făcut în prezenţa directorului Direcţiei de Ordine Publică (IGPR), chestor de poliţie Jianu Dumitru, dar şi al adjunctului IPJ Călăraşi, comisar-şef Ion Nicolae şi şeful Serviciului de investigaţii criminale, comisar-şef Constantin Chirică. „Prin Ordin al Ministrului Administraţiei şi Internelor, la data de 29 mai 2012, comisar-şef de poliţie Todiruţ Ioan-Nicuşor, inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi”, se spune în comunicatul semnat de Biroul de presă al IPJ Călăraşi.

Cine este Nicuşor-Ioan Todituţ?

Pentru că Biroul de presă al IPJ Călăraşi nu vine cu nici o lămurire în acest sens şi nici nu se precizează undeva dacă la nivelul instituţiei ar fi avut loc veun concurs pentru ocuparea acestei funcţii, am încercat să aflăm mai multe informaţii despre noul şef al poliţiei călărăşene din presa suceveană.

Şi iată ce am aflat dintr-un articol semnat de Sergiu RUSU, jurnalist la Monitorul de Suceava: „Comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ nu mai este şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, acesta fiind transferat prin ordin al Ministrului Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, la comanda IPJ Călăraşi, unitate al cărei inspector-şef, Vasile Mărgineanu, a fost destituit din funcţie cu câteva zile în urmă. Motivul pentru care Todiruţ trebuie să îşi facă bagajele şi să se mute cu serviciul la aproape 500 de kilometri de casă vizează clar demiterea comisarului-şef aflat la conducerea IPJ Suceava din 2005. În 2009, când ministru de Interne era tot un reprezentant al social-democraţiilor, Todiruţ a fost la un pas de demitere, fiind nevoit să stea în concediu medical aproximativ trei luni de zile, pentru a nu putea fi destituit. Au fost trimise atunci numeroase controale de la Bucureşti, pentru a găsi nereguli care să ducă la schimbarea din funcţie a lui Todiruţ, însă comisarul-şef a rămas pe funcţie. Asta şi datorită faptului că la Bucureşti coaliţia PDL-PSD s-a destrămat, iar social-democraţii au trecut în opoziţie. La acea vreme, inclusiv dosarul penal înregistrat la DNA Suceava, privind achiziţionarea actualului sediu al Poliţiei municipiului Suceava, ar fi fost o încercare de a-l determina pe şeful IPJ Suceava de a renunţa la funcţie. În urmă cu două zile, Todiruţ a fost chemat la Bucureşti şi, aşteptându-se că va primi veşti proaste, şi-a luat concediu. De data aceasta, însă, a fost informat că nu va fi demis, ci mutat. La 466 de kilometri, în judeţul Călăraşi.

Odată cu ordinul de mutare a comisarului-şef Ioan Nicuşor Todiruţ la Călăraşi, până la numirea unui nou şef, comanda IPJ Suceava a fost preluată de adjunctul inspectorului-şef, Viorel Onea. Am încercat în cursul zilei de ieri să-l contactăm telefonic pe comisarul-şef Todiruţ, însă acesta nu a răspuns.”

Dacă în zilele următoare noul şef al IPJ Călăraşi, cms.şef Ioan Nicuşor Todiruţ va avea bunovoinţa să vină şi cu o prezentare mai pe larg a activităţii domniei sale încă nu ştim, dar ceea ce e şi mai interesant de aflat ar fi care este motivul real pentru care suceveanul a ajuns pe acest post tocmai la 500 de km de casă?

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

one × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.