Competiția educațională “ecOprovocarea” , la finalul celei de-a II-a ediții

0
48

“ecOprovocarea” este o competiţie educaţională ce are ca scop principal  educarea tinerilor prin implicarea practică în diferite activităţi de protejare a naturii, organizată de ViitorPlus-asociaţia pentru dezvoltare durabilă, partenerul principal fiind Tenaris Silcotub.

În anul şcolar 2011-2012, au participat în competiţie trei licee din Zalău (Grupul Şcolar „Mihai Viteazul”, Grupul Şcolar “Voievodul Gelu”, Liceul Reformat “Wesselenyi”) şi trei din Călăraşi (Colegiul Tehnic ,,Ştefan Bănulescu’’, Liceul Teoretic  ,,Mihai  Eminescu”, Colegiul Agricol “Sandu Aldea”,). Liceele au fost reprezentate de câte o echipă de ecoambasadori formată din 10 elevi şi 2 profesori, care au trecut printr-o perioadă de training de 3 zile pentru a învăţa mai mult despre starea actuală a mediului, lucrul în echipă, regulile competiţiei şi  managementul unui proiect . Astfel, ei  au reuşit să  fie promotorii mai multor evenimente educaţionale şi de protejare a naturii, şi-au implicat şi motivat colegii pentru a participa la cât mai multe evenimente de îngrijire a spaţiului verde, de conştientizare a comunităţii privind diferite probleme de mediu, de plantare de copaci, de reciclare ş.a.  Fiecare eveniment, fiecare activitate a fost punctată conform baremului competiţiei.
Joi, 31 mai, va avea loc evenimentul de premiere al liceelor din Călăraşi, începând cu ora 12:00 la Sala Barbu Ştirbei din cadrul Centrului Cultural Judeţean Călăraşi. La eveniment vor fi prezenţi elevi, profesori, părinţi şi organizaţii partenere.
Au fost invitaţi ca speakeri: Primarul Municipiului Călăraşi, un reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean, HR Regional Manager-ul companiei Tenaris şi Preşedintele Asociaţiei ViitorPlus.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

five + two =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.