Emil Muşat şi-a înaintat demisia din funcţia de prefect

0
78

Prefectul Emil Muşat a ales să-şi depună demisia din această funcţie, duminică, 29 aprilie a.c. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a solicitat Ministerului de Interne să-i aprope încetarea exercitării perioadei temporare la funcţia de prefect al judeţului Călăraşi. Cu privire la decizia sa, Emil Muşat a declarat pentru „Real în Călăraşi” faptul că, într-o competiţie politică era cât se poate de firesc să facă acest lucru.

Premierul desemnat Victor Ponta a anuntat, miercuri, dupa şedinţa CExN al PSD, că a luat decizia ca toţi secretarii de stat şi toţi prefecţii să fie înlocuiţi. Ponta a precizat că şefii agenţiilor guvernamentale vor rămâne în funcţie "până se dovedeşte că se implică politic". Premierul desemnat a explicat că secretarii de stat şi prefecţii vor fi schimbaţi pentru că reprezintă Guvernul în teritoriu. Pe de altă parte, Ponta a declarat că schimbările politice se vor opri la acest nivel.

„Dacă nu am pretenţii de la mine, nu pot avea nici de la ceilalţi. Aştept hotărârea de Guvern să aprobe eliberarea mea din funcţia de prefect", a declarat Muşat, precizând că, potrivit normelor în vigoare, a acţionat legal. „Am auzit şi eu că mi s-ar pregăti o plângere penală. N-au decât! Demonstrează caracterul unora. Câtă vreme am fost prefect al judeţului Călăraşi am sesizat, ce e drept, organele statului, am făcut plângeri penale, dar numai în urma unei baze materiale solide, când am constatat nereguli, de incompatibilitate, conflicte de interese", a mai spus Emil Muşat pentru „Real în Călăraşi”, adăugând că nu a încălcat nicio lege înaintându-şi demisia în termen legal. „Dacă nu îmi înaintam demisia şi candidam, riscam să fiu demis din funcţia de prefect, dar nu este cazul meu, întrucât am demisionat întâi”, a mai adăugat pentru aceeaşi sursă prefectul demisionar, menţionând faptul că în acest moment atribuţiile de serviciu au fost delegate subprefectului Nicolae Miu. Mai trebuie adăugat că Emil Muşat se regăseşte pe listele de consilieri judeţeni, propuşi de Alianta Popular – Creştină (APC).

PSD Călăraşi caută prefect

Miercuri, în cadrul conferinţei de presă de la sediul PNL, Daniel Drăgulin, preşedintele organizaţiei muncipale a specificat faptul că, în contextul actual, funcţia de prefect îi revine PSD Călăraşi. Cu referire la acest aspect, în aceste zile s-au făcut şi câteva speculaţii, unele zvonuri dând ca posibil candidat la funcţia de prefect al Călăraşiului pe Constantin Tudor, cel care nu se mai regăseşte pe listele PD-L în acest moment şi despre care unele voci ar fi spus că intenţionează să se reîntoarcă în PSD.

Sincer, mă onorează acest lucru. Este drept că am şi studii de înalt funcţionar public încă din 2003 şi aş putea să ocup acest post, dar vom vedea. Deocamdată analizăm, împreună cu conducerea partidului, această oportunitate
– Sorin Vrăjitoru

Până ieri dimineaţă, acest zvon nu a fost confirmat de conducerea PSD Călăraşi. Cel mai vehiculat nume pentru funcţia de prefect, venit din partea PSD, este în acest moment cel al lui Sorin Vrăjitoru, vicepreşedinte în această formaţiune politică şi candidat pe lista de consilieri judeţeni. Sorin Vrăjitoru a declarat pentru „Ediţia” că această nominalizare îl onorează, dar se mai gândeşte dacă va accepta această nouă provocare. „Sincer, mă onorează acest lucru. Este drept că am şi studii de înalt funcţionar public încă din 2003 şi aş putea să ocup acest post, dar vom vedea. Deocamdată analizăm, împreună cu conducerea partidului, această oportunitate”, ne-a declarat Sorin Slujitoru, nu înainte de a adăuga şi faptul că mulţi dintre colegii de partid l-au sfătuit să acepte această funcţie. „Zilele acestea vom decide şi probabil vom anunţa intenţiile noastre într-o conferinţă de presă”, a mai spus vicepreşedintele PSD. De menţionat că, Sorin Vrăjitoru a fost director al Direcţiei Vamale Călăraşi.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

sixteen − 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.