Episcopul Vincențiu de la practici „homosexuale la delapidare„?

0
1221
PS Vincentiu

Printre toate scandalurile pe temă sexuală apărute în mass-media și care-i vizează pe înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române, am aflat că nici episcopul Sloboziei și Călărașilor nu ar fi chiar așa de „neprihănit„. Astfel, potrivit unor informații apărute în mediul online înaltul prelat PS Vincențiu Ploieștenul pare că ar avea un trecut nu tocmai „ortodox„. Denumit de presa vremii „Madam Vornicescu„, au existat suspiciuni că PS Vincențiu ar fi avut relații homosexuale cu defunctul Mitropolit al Olteniei Nestor Vornicescu. 

Conform site-ului Resitența.ro numele episcopului Sloboziei și Călărașiului apare alături de alte fețe bisericești într-o listă a homosexualilor din Sf. Sinod al BOR.

Potrivit afirmațiilor preotului Adrian Făgeţeanu, Vincenţiu Grifoni a urcat relativ repede treptele puterii în B.O.R., fiind binecunoscută relaţia acestuia cu defunctul Mitropolit al Olteniei, Nestor Vornicescu, care a fost descrisă, de cei mai mulţi cunoscători, ca fiind una homosexuală. În articolul intitulat „Sexul bisericii”, publicat în almanahul revistei „Caţavencu” din anul 2003, s-a dezvăluit, pe baza unor documente secrete, viaţa sexuală a mai multor ierarhi de frunte ai B.O.R., printre care şi Vincenţiu. Jurnaliştii bucureşteni dezvăluie că ierarhul proaspăt promovat este numit în cercurile bisericeşti „Madam Vornicescu”, adică partenerul pasiv al defunctului Mitropolit al Olteniei, Nestor Vornicescu. (vezi aici alte picanterii).

Sursele online arată că PS Vincențiu provine dintr-o familie de catolici și a fost ucenicul Mitropolitului Nestor Vornicescu. A urmat studii de doctorat în țară și la Atena. A funcționat o perioadă la Centrul Eparhial Craiova, apoi ca Superior al Căminului Românesc de la Ierusalim. Este cunoscut ca isteric și alcoolic. Fără alegere canonică a fost hirotonit  Vicar Patriarhal. A devenit informator al Securității pe durata studiilor universitare. Un timp a fost monarhist. A fost sprijint de politicianul Teodor Meleșcanu, în vremea când acesta era președintele A.p.R., cu care se întâlnea prin diferite restaurante. Ion Iliescu i-a conferit lui Vincențiu Grifoni (29 noiembrie 2002) Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”, scrie Rezistența.ro 

De altfel, asemenea distincții au mai primit din mâna PS Vincențiu și mai mulți oameni politici din Călărași.

De numele episcopului Sloboziei și Călărașilor se leagă și scandalurile apărute în presă și care fac referire la decesul neașteptat al Patriarhului Teoctist. Vincențiu Grifoni – poreclit „Păpușa ucigașăˮ, aceasta din cauza faptului că și-a dat semnătura pentru ca Teoctist să fie operat a doua oară, fapt care s-a dovedit a-i fi fatal! Cea mai completă anchetă din presa română asupra morții Patriarhului Teoctistˮ, vezi aici).

Un alt scandal în care a fost implicat PS Vincențiu se leagă de faptul că acesta și-ar fi însușit un egalpion de aur masiv, bătut cu pietre preţioase, care sub forma unei iconiţe ovale era purtată de ierarhi pe piept. Respectivul egalpion a fost proprietatea Patriarhului Nicodim Munteanu, care l-a făcut cadou cu ocazia hirotonisirii lui Iosif. La moartea lui Iosif Gafton, egalpionul, deşi potrivit statutului BOR trebuia să rămână în proprietatea Episcopiei Râmnicului, episcopul Gherasim Cristea l-a făcut cadou mitropolitului Nestor Vornicescu, care l-a purtat la slujbele bisericeşti. La moartea lui Nestor Vornicescu, cunoscându-se relaţiile lui Vincenţiu Grifoni cu Nestor Vornicescu, a fost trimis să inventarieze bunurile acestuia care, potrivit statutului BOR, trebuiau să rămână proprietatea Arhiepiscopiei Craiovei, însă Vincenţiu a pus mâna pe acest egalpion şi l-a purtat până când, făcându-se multă vâlvă, l-a predat Mânăstirii Neamţ spre a şterge urmele delapidării pe care a comis-o. Dar fapta infracţională rămâne deoarece, potrivit dispoziţiilor art. 2.157 din Codul Penal, delapidarea se comite nu numai sub forma însuşirii, ci şi a folosirii. Promovarea lui Vincenţiu Grifoni ne demonstrează că nici vorbă nu poate fi de înlăturarea corupţiei din cadrul BOR şi, cum din bugetul de stat, din bugetele consiliilor judeţene şi cele locale, se pompează sume enorme în BOR, este cazul ca toleranţa faţă de gravele abateri ce se comit în cadrul BOR să înceteze, iar prevederile legii penale să fie aplicate şi unora dintre înalţii ierarhi ai BOR„ (Indiscret.ro).

Întâmplător sau nu, Vincențiu a fost ales la aceeași dată (18.iunie 2009) Episcop al Sloboziei și Călărașilor cu PS Corneliu (Onilă), Episcop al Hușilor numele acestuia fiind implicat recent într-un scandal sexual ca urmare a lansării în spațiul public al unei filmări compromiţătoare, în care acesta era surprins într-un moment intim cu un alt bărbat.

Corneliu Onilă implicat în scandaluri sexuale

Cu toate aceste informații PS Vincențiu Episcop al Sloboziei și Călărașilor își vede în continuare de funcția deținută în cadrul BOR, dar mai ales de afacerile Episcopiei care are grijă să adune foarte mulți bani în cadrul BOR.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

one × 5 =