Sub sloganul „Olteniţa, te iubesc!”, Aurel Bîra candidează la Primăria Olteniţa din partea UNPR

0
73

„Singura ofertă serioasă a fost cea a deputatului Aurel Niculae prin care mi-a garantat că se va implica şi mă va sprijini într-unul dintre proiectele din programul meu, respectiv să încercăm să recuperăm Portul Olteniţa. Acest obiectiv a fost cedat în 1990 către o entitate, cert este că în acest moment Portul Olteniţa nu se mai află în proprietatea municipiului nostru şi tocmai de aceea vrem să facem toate demersurile pentru a-l recupera, prin mijloace legale. Şi singurul care s-a raliat acestui demers a fost deputatul Aurel Niculae. Un alt motiv ar mai fi şi acela că preşedintele UNPR Călăraşi, ne-a promis un loc eligibil la Consiliul judeţean pentru un candidat din Olteniţa, care va fi pe locul trei. Acestea au fost două cerinţe ale mele către cei care m-au abordat şi singurul care a fost de acord cu ele a fost deputatul Aurel Niculae. De ce am decis să candidez? În primul rând pentru că ne dorim să facem un schimb de generaţii în Primăria Olteniţa. Ne dorim să venim cu o altă echipă tânără, cu alte principii, cu alte concepte despre viaţă, despre dezvoltarea oraşului. Vrem să abordăm o altă mentalitate. Sunt oameni în echipa mea care sunt bine poziţionaţi social, financiar, cu studii superioare şi credem că tot ce ne-am propus va fi benefic pentru locuitorii municipiului Olteniţa. Am luat pulsul oraşului, cetăţenii sunt deschişi către un altfel de candidat, probabil că o să conteze mai puţin formaţiunea politică, ci omul care o să candideze, cu atât mai mult cu cât comunitatea este una destul de mică şi, în general, te cunoşti unul cu celălalt pe stradă. Chiar dacă se spune că un partid mare ar avea o putere considerabilă, eu sunt de părere că la alegerile din iunie 2016, va conta omul mai mult decât partidul. Cetăţenii ar trebui să ţină cont de imaginea şi poziţia faţă de semenii săi a celui care va candida", precizează, candidatul UNPR la Primăria Olteniţa, Aurel Bîra.

Înfiinţarea a peste 10 ha de sere şi crearea a 1500 de locuri de muncă

Unul dintre proiectele foarte importante pentru comunitatea olteniţeană şi care se află în programul candidatului UNPR, Aurel Bîra este crearea a 1500 locuri de muncă prin înfiinţarea a 10 ha de sere în oraşul de pe malul Dunării.

„Avem cel mai frumos proiect din oraş în care noi spunem nu doar că vom crea locuri de muncă, dar venim şi cu soluţii viabile. În programul nostru avem în vedere înfiinţarea a 10 ha de sere în Olteniţa şi în acest fel vor fi create 1500 de locuri de muncă. Este un succes fenomenal, oamenii ne opresc pe stadă sau vin deja la noi la sediu şi lasă datele de contact în dorinţa de a obţine un loc de muncă. Un vechi dictor latin spune să faci cu ce ai, unde ai şi când ai. Pornind de la acest aspect, vă spun că în zona noastră există terenuri agricole foarte bune pe care le putem introduce în curcuitul economic pentru a genera noi locuri de muncă şi venituri suplimentare la bugetul local. Prin înfiinţarea acestor sere se pot bune bazele unui holding în cadrul căruia putem fructifica atât producţia brută cât şi cea prelucrată, pe tot timpul anului. Estimăm ca la un hectar de seră să obţinem o producţie între 40 – 100 tone de tomate. Astfel, prin crearea unui depozit tampon, dar şi prin prelucrarea producţiei se poate obţine foarte uşor un contract de distribuţie cu marile lanţuri de magazine din Bucureşti. Nu este o ruşine să faci legumicultură. Din călătoriile mele pe afară, am observat că foarte multe ţări, cum ar fi Spania, Turcia, Grecia, Italia, fac legumicultură. Tocmai din acest motiv ne-am gândit că a înfiinţa cele 10 ha de sere, printr-un parteneriat public privat, se vor crea foarte multe locuri de muncă şi nu va necesita doar un personal calificat”, a declarat, Aurel Bîra.

Pentru construcţia acestor sere, candidatul UNPR la Primăria Olteniţa, Aurel Bîra afirmă că această investiţie nu va fi făcută doar folosind resurse financiare proprii, ci şi fonduri europene.

„Am luat legătura cu persoane responsabile din cadrul Ministerului Fondurilor Europene şi am solicitat o informare în legătură cu firma de consultanţă care a reuşit să obţină finanţare pentru cele mai multe proiecte. Din fericire pentru noi, răspunsul a fost unul pozitiv şi în consecinţă există surse de finanţare externă”, a mai adăugat Bîra, convins fiind de faptul că acest proiect, care este unul foarte important pentru comunitate, în următorii ani ar putea rezolva cea mai spinoasă problemă existentă în acest moment în Olteniţa, cea a locurilor de muncă. De asemenea, prin punerea în practică a acestui proiect, viaţa oamenilor se va schimba în bine şi astfel, nivelul de trai va creşte simţitor.

Cel mai mare parc de distracţii din S-E Europei va fi la Olteniţa

Un alt mare proiect pe care îl are în vedere candidatul la Primăria Olteniţa, este construirea unui parc de distracţii.

„ Avem în plan printre proiectele noastre, construirea celui mai mare parc de distracţii din S-E Europei prin intermediul unui parteneriat public – privat. Am purtat o serie de discuţii cu constructorul din Tarragona – Spania, oraş care s-a dezvoltat ca urmare a unui astfel de obiectiv. Apropierea noastră de Bucureşti înseamnă un avantaj notabil”, a precizat Aurel Bîra.

Facilităţi fiscale pentru susţinerea mediului de afaceri

Economist de profesie, Aurel Bîra este de părere că mediul privat nu trebuie ignorat sau minimalizat la Olteniţa. Astfel, investitorii care vor crea locuri de muncă în zonă vor primi facilităţi, conform prevederilor legale în vigoare.

„Reprezintă o prioritate pentru mine şi pentru viitorul Consiliu Local, susţinerea mediului de afaceri şi crearea de facilităţi fiscale în zonă. De asemenea, voi milita pentru readucerea în proprietatea Olteniţei, prin toate mijloacele legale posibile a falezei de la Dunăre, pentru a putea fi introdusă în circuitul turistic al Olteniţei", a declarat Bîra. 

Sistem de supraveghere video

Candidatul UNPR la funcţia de primar al Olteniţei a mai vorbit şi despre o altă investiţie ce presupune instalarea unui sistem de supraveghere video în tot municipiul.

„S-a demonstrat statistic că instalarea unui asemena sistem reduce infracţionalitatea cu până la 80%. Cu acest sistem instalat, dar şi modalitate viabilă prin care să fie mărită capacitatea de preluare a câinilor fără stăpân de pe străzile Olteniţei, vom rezolva una din problemele care-i preocupă pe cetăţeni în acest moment", susţine Aurel Bîra. 

Anveloparea blocurilor = reducerea costurilor la energia termică

Aurel Bîra este preocupat şi de modalitatea prin care olteniţenii să nu mai se confrunte cu costurile ridicate în ceea ce priveşte plata energiei termice.

„În acest sens, este nevoie să-i sprijinim pe cetăţeni în demersul de constituire a asociaţiilor de proprietari pentru a beneficia de izolarea termică a blocurilor, în acest fel bugetul familiei, alocat plăţii la căldură, s-ar reduce considerabil. De asemenea, avem în vedere şi faptul că de ajutoare financiare vor putea beneficia şi cetăţenii care locuiesc la case, nu numai cei de la bloc. Totodată, vom rezolva şi problemele spaţiilor comune de la blocuri, în sensul în care cei care au centrală termică proprie să nu mai plătească şi pentru aceste spaţii”, a mai spus candidatul UNPR la Primăria Olteniţa.

Atenţie deosebită pentru familiile nevoiaşe, dar şi pentru elevii cu rezultate la învăţătură şi sport

Ca viitor primar al Olteniţei, Aurel Bîra va acorda o atenţie deosebită în ceea ce priveşte sprijinirea familiilor nevoiaşe, dar şi elevilor cu rezultate notabile la învăţătură sau în sport.

„Am în vederea acordarea unui pachet social lunar, familiilor nevoiaşe care se află în imposibilitatea de a presta o activitate şi care dovedeşte medical acest lucru. Includ aici şi persoanele vârstnice rămase singure şi care nu-şi pot asigura traiul zilnic”, afirmă Bîra, continuând: „Mă gândesc, de asemenea, la instituirea unor burse de merit pentru elevii cu rezultate notabile la învăţătură, dar şi pentru cei din activitatea sportivă. Aceşti copii sunt ai Olteniţei, ne reprezintă în diverse întreceri şi trebuie să ne gândim extrem de serios cum vom reuşi să-i convingem pe cei mai mulţi dintre ei să rămână acasă”, susţine candidatul la Primăria Olteniţa. Mergând în pas cu tehnologia, Aurel Bâra nu exclude din proiectele sale nici pe cea cu privire la înfiinţarea unei reţele WI-FI gratis în toate locurile publice din oraş, dar şi construirea unei piste de skate-board în Parcul central din Olteniţa.

Candidatul UNPR la Primăria Olteniţa, Aurel Bîra a mai declarat că va continua consultările cu cetăţenii în perioada următoare şi că toate cele 12 măsuri, prezentate sintetic, reprezintă rodul dialogului purtat până în acest moment cu o parte din locuitorii oraşului de pe malul Dunării. Şi pentru că se apropie Sărbătorile Pascale, Aurel Bîra le urează olteniţenilor să aibă parte de momente unice în familie şi multă sănătate.

„Dumnezeu să binecuvânteze Olteniţa şi pe locuitorii săi!”, este urarea pe care o transmite Aurel Bîra, locuitorilor oraşului de pe malul Dunării.

 

12 măsuri pentru Olteniţa

 

 1. Crearea a 150 de noi locuri de muncă prin înfiinţarea a 10 ha de sere în Olteniţa.

 2. Construirea celui mai mare parc de distracţii din S-E Europei printr-un parteneriat public privat.

 3. Instalarea unui sistem de supraveghere video în tot oraşul.

 4. Acordarea unui pachet social lunar, familiilor nevoiaşe (inclusiv persoane vârstnice singure) care se află în imposibilitatea de a presta o activitate, dovedind medical acest lucru.

 5. Instituirea unor burse de merit pentru elevii cu rezultate notabile la învăţătură, dar şi pentru cei cu performanţe deosebite în activitatea sportivă.

 6. Sprijinirea cetăţenilor pentru constituirea asociaţiilor de proprietari pentru a beneficia de fonduri subvenţionate pentru izolarea termică a blocurilor.

 7. Acordarea de ajutoare financiare pentru subvenţionarea încălzirii la case.

 8. Rezolvarea problemelor spaţiilor comune de la blocuri, în sensul în care cei care au centrală termică proprie să nu mai plătească pentru spaţiile comune.

 9. Susţinerea mediului de afaceri privat şi crearea de facilităţi în zonă.

 10. Rezolvarea locurilor de parcare rezidenţiale prin concesionarea acestora către proprietarii de autovehicule.

 11. Construirea unei piste de skate – board în Parcul central şi crearea unei reţele WI-FI gratis, în toate locurile publice din oraş.

 12. Readucerea în proprietatea Olteniţei, prin toate mijloacele legale posibile, a falezei de la Dunăre pentru a putea fi introdusă în circuitul turistic al municipiului.

 

 

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

4 × 4 =