4 aprilie – Ziua Animalelor fără stăpân. Câinii din adăpostul călărăşean au primit musafiri

0
41

Adăpostul Canin Călăraşi are o colaborare de 2 ani, în ceea ce priveşte adopţiile, cu Asociaţia "Dogs Adoptions Nederland. 

Cei din asociaţie au fost foarte încantati de adapostul călărăşean şi au lasat câteva impresii, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Adăpostului Canin Călăraşi.  

"Dogs Adoptions Nederland vizitează Adăpostul din Călăraşi de câteva ori pe an. Cei mai sociabili câini sunt prezenţi pe website pentru adoptii. Le găsim case, Adăpostul Canin îi tratează şi vaccinează. Apoi sunt trimişi în Olanda unde încep o nouă viaţă în casele lor minunate. Toţi câinii din adăpost, care locuiesc în case în Olanda, acum sunt foarte bine şi trăiesc vieţi minunate. Adăpostul din Călăraşi este întotdeauna prietenos cu animalele, oamenii de aici sunt cooperanţi, condiţiile sunt bune şi mereu avem parte de ajutorul de care avem nevoie. Sperăm ca şi mai mulţi oameni vor veni să viziteze Adăpostul şi să adopte, câinii trataţi aici aflându-se într-o stare foarte bună pentru adopţie", a fost declaraţia celor de la Asociaţia "Dogs Adoptions Nederland, postată pe reţeaua de socializare. 

Cesar Millan, cunoscutul dresor de câini şi gazda emisiunii “Dog Whisperer” este ambasadorul acestei zile. 

"Într-un fel, şi eu am fost al nimănui. Ajuns în America, nu ştiam engleza, nu ştiam unde voi dormi, unde voi mânca, nu ştiam ce se va întâmpla cu mine. Ştiam că de unde vin îmi era bine, aveam o familie care mă iubea. Este înfricoşător să dormi pe stradă şi să nu şti ce-ţi rezervă ziua de mâine. Dar eu am fost norocos, pentru că am putut să-mi înbunătăţesc situaţia prin educaţie. Am fost şi mai norocos pentru că oamenii au crezut în mine şi m-au ajutat să devin ce sunt acum. Situaţia a fost grea, dar cu ajutorul oamenilor am reuşit să o depăşesc.

Dar este o diferenţă între mine şi animalele fără adăpost. Eu am decis să vin în America, ştiam că nu o să fie uşor. Eu am ales.

600 de milioane de animale fără stăpân din întreaga lume nu au făcut această alegere. Au fost aruncate în stradă de stăpânii lor, născute în stradă sau pierdute.

Animalele acestea nu au creat această situaţie, doar trăiesc în ea sau după caz, mor.

Cine îmi cunoaşte filosofia, ştie că nu susţin eutanasierea animalelor din adăposturi numai pentru că sunt nedorite.

Dar o formă şi mai crudă de eutanasiere este moartea pe care o înfruntă animalele pe străzi. Mor de foame, mor bolnave sau lovite de maşini. Mor de mâna unor criminali.

Cred că mulţi privesc un animal fără stăpân ca pe o mare bătaie de cap. Dar acestea sunt ființe reale care duc vieți incredibil de brutale și dureroase. Și este în mare parte din cauza lucrurilor pe care noi, oamenii le-am făcut.

Eu am nevoie de ajutor şi sunt sigur că fiecare dintre voi aveţi nevoie de ajuto la un moment dat. Noi toţi avem nevoie. Şi în mod special aceste animale ale nimănui.”

Citeşte şi: http://stiri.tvr.ro/foto-o-femeie-le-citeste-cainilor-din-adaposturi-ca-sa-nu-se-mai-simta-singuri_63683.html

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

1 + 9 =