Gălbinaşi. Ionel Manolache, investitor local: „Dacă nu riști nu câștigi, dacă nu dai, nu ai de unde să primești. Asta este mentalitatea mea”

0
834

Zilele trecute, cu prilejul efectuării unui reportaj în comuna Gălbinaşi, ne-a atras atenţia o benzinărie situată la ieşirea din localitate. Chiar am şi exclamat: „Ia uite, comuna Gălbinaşi are şi staţie peco! Cine o fi avut curajul să investească într-o asemenea zonă?”. Şi pentru că am vrut să ne satisfacem această curiozitate, am mai trecut pragul societăţii Manolache Industry Group SRL din comuna Gălbinași. Deşi nu-i cunoşteam pe patronii firmei de aici, am fost întâmpinaţi cu prietenie de Gina şi Ionel Manolache care ne-a spus că societatea pe care o administrează are  care ca obiectiv principal comerțul cu carburanți şi a fost înființată în anul 2012.

„Eu, de fel, sunt din Gălbinași, născut și crescut aici și am zis să mă întorc pe meleagulile mele. Până să mă întorc în Gălbinași am lucrat ca instalator la București. Într-o iarnă prin 2012 am fost chemat la şcoala din Sohatu să repar o instalație, dar poliția nu m-a lăsat să trec pentru că era zăpadă foarte mare. Atunci mi-am chemat frații în ajutor, noi suntem șapte frați la părinți, să dăm o mână de ajutor la degajarea zăpezii pentru ca drumul să fie redat circulaţiei. Tot atunci i-am spus unuia dintre fraţi că e frumos aici în curba aceasta la Gălbinași și el mi-a zis că numai eu aş putea să fac ceva aici pe plan local. Aşa m-am decis şi am zis să fac o staţie Peco. Nu am stat prea mult pe gânduri, sunt un om foarte hotărât. Am venit la câteva zile la un vecin aici în zonă şi i-am cumpărat terenul. Apoi, în doar trei zile m-am şi apucat de treabă”, ne-a spus Ionel Manolache, nu înainte de a ne mărturisi că în tot ceea ce şi-a propus să facă la Gălbinaşi, a avut tot sprijinul familiei.  

„Cel puțin soția mea tot timpul a fost și este alături de mine. Dacă eu plec în străinătate, merge și ea cu mine. În 2012 pe 1 mai am început lucrarea aici și încet încet ne-am ridicat. A durat destul de mult, eliberearea documentelor, din păcate, birocrația noastră ne pune mult pe drumuri, dar am reușit. Am avut curaj, dar am și riscat. Dacă nu riști nu câștigi, dacă nu dai nu ai de unde să primești. Asta este mentalitatea mea”, ni se destăinue Ionel Manolache.

Iniţiativa sa de a-şi aduce contribuţia la dezvoltarea comunei, prin deschiderea aici în zonă a unei benzinării a fost bine primită de către administraţia locală.

„Ca și investitor am fost bine primit. Administrația locală m-a ajutat foarte mult. Domnul viceprimar, Cristi Drăgulin, ne-a sprijinit în demersurile noastre. De altfel,   în acet moment, avem în total 11 angajați, oameni numai din Gălbinași, care au acum un loc de muncă. Din păcate, în zonă mai sunt foarte mulți tineri care nu au un loc de muncă”, ne-a mai spus, cu o oarecare amărăciune în glas, Ionel Manolache.   

Aşa cum ne spunea, tânărul antreprenor a avut de partea lui, în toate cele întreprinse, sprijinul familiei. După ce au trăit foarte mulţi ani în Bucureşti, nu le-a fost deloc uşor să se adapteze la noua viaţă de la ţară şi cu lipsurile pe care le-au întâmpinat pe tot parcursul efectuării lucrărilor la noua societate. De altfel, şi în momentul de faţă mai întâmpină unele impedimente, dat fiind că noua locuinţă în care ar trebui să se mute se află încă în lucru. Gina, soţia lui Ionel Manolache, recunoaşte că nu i-a fost deloc uşor să treacă brusc de la un trai decent într-un bloc din Bucureşti, la condiţiile de la Gălbinaşi. Cu toate acestea, nu numai că şi-a urmat soţul, dar l-a sprijinit în tot ceea ce face, fără să se plângă de problemele cu care se poate confrunta o femeie. Amândoi sunt mândri de ceea ce au realizat până în acest moment, dar mai cu seamă de fiica lor, despre care Ionel spune că-i seamănă foarte mult:

„Avem o fată de 20 de ani care este la facultate la Management. Seamănă mai mult cu mine. M-a întrebat într-o zi dacă vreau să candidez la primărie. I-am spus că nu e momentul meu acum şi că nu se ştie niciodată.”

Întâmplarea face ca deputatul UNPR, Aurel Niculae să-l cunoască pe tânărul investitor de la Gălbinaşi, ştiut fiind şi faptul că parlamentarul susţine persoanele care doresc să-şi deschidă o afacere.

 „Fiind deputat pe acest Colegiu este și obligația mea de a evidenția și de a puncta, acolo unde cetățenii din Colegiul meu au inițiativă. Aici vorbim despre  un real succes al unui intreprinzător local, cu atât mai mult cu cât îşi doreşte să ajute comunitatea prin formarea unor noi locuri de muncă. Noi îl sprijinim prin proiectul pe care îl avem cu antreprenoriatul. Cu o famile frumoasă și unită au reușit să facă ceea ce este acum la Gălbinași. În concluzie, părerea mea este că ar trebui să se gândească și la o implicare politică pentru că este un bun gospodar și poate dezvolta această localitate. Poate fi un exemplu de urmat și pentru comunitate”, ne-a declarat deputatul Aurel Niculae.

Dacă se va întâmpla sau nu aşa, vom vedea pe viitor, deocamdată, Gina şi Ionel Manolache au foarte mult de lucru la casa nouă în care vor locui, situată în apropierea Staţiei Peco şi, într-un cuvânt îşi trăiesc visul.  

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

12 − 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.