Petre Țone aruncă cu scântei pe oameni nevinovați. Să fie de vină bugetul mai mic cu 30 de miliarde?

0
78

Pornind de la informarea că bugetul pe 2016 este mai mic cu 30 de miliarde de lei vechi decât cel de anul trecut, primarul Petre Țone își expune iarăși și iarăși propriile opinii, substanța subiectului și concluzia reală evitând sau ezitând să le definească. Fie că după aproape 4 ani de mandat nu cunoaște suficient cum funcționează un aparat administrativ, fie că există anumite intenții, după ce cantitatea de miere din aprecierile la adresa sa personală sau a administrării orașului a fost suprasaturată, acesta a aruncat oarecum pisica în altă ogradă sau mai bine spus și-a vărsat nervii acumulați din nemulțumire pe această temă, pe unul dintre cetățenii orașului, prezent la aproape fiecare ședință locală pentru a urmări cu interes cum se dezbat și prezintă problemele locale. Avocat de succes, unul dintre tinerii cu mult bun simț din Oltenița, M. Mihalache a fost agresat verbal, ușor jignit, apostrofat, la un pas de a fi invitat afară (probabil Țone ar fi apelat la poliția locală, devenită între timp a sa personală) deși Mihalache nu a abuzat de niciun gest nepoliticos, nu a făcut nicio grimasă, nicio scenă necivilizată, trivială sau indecentă ori rușinoasă, niciun gest vulgar. Cu toate astea, primarul încă în funcție a fost deranjat la maxim de un zâmbet al avocatului, mult mai pregătit din punct de vedere administrativ cetățenesc, dar mai ales din punct de vedere al temelor financiare.

Petre Țone a ținut să arunce vina asupra altora, încercând, prin discursul său în fața celor ce îl cred, să se plângă și să se victimizeze.
Acesta spune că din 43 de miliarde de lei anul trecut pentru echilibrare, anul acesta Oltenița are parte doar de 3,3 miliarde de lei vechi prin Finanțe.
Țone aduce în discuție că prin Hotărârea de Guvern nr. 14, anul trecut s-a explicat că se vor completa bugetele către toate comunele, orașele, municipiile și consiliile județene din țară, pentru o echilibrare. ”Întâmplător sau nu, prin acea Ordonanță, comuna Modelu nu a primit, Chirnogi nu a primit, acum prin această formulă de calcul invocată de cei de la Administrația Financiară, comuna Modelu a primit 22 de miliarde de lei vechi iar Chirnogi 12 miliarde de lei vechi. Prognoza arăta că vom primi măcar din TVA 4 miliarde 300 de milioane. Am primit doar 1 miliard 800 de milioane de lei.” susține Țone.

Laura SUZEANU – Olteniţa

Mai multe pe: http://oltenitainfo.ro/bugetul-local-pe-2016-mai-mic-cu-30-de-miliarde-de-lei-vechi-decat-cel-din-2015-petre-tone-arunca-cu-scantei-pe-oameni-nevinovati/

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

2 × 3 =