Aihan Omer, cel mai bine plătit antrenor la Călărași

0
84

Ca să faci performanță este nevoie în primul rând de bani. La Călărași, anul 2015 a fost unul destul de performer. La capitolul fotbal, echipa locală, Dunărea Călărași a înregistrat rezultate notabile, unele unice în istoria sportului călărășean. Dunărea a promovat în Liga a 2-a și a terminat 2015 pe primul loc în Seria 1.
Cu un antrenor cunoscut în lumea fotbalului, Ionel Ganea, Dunărea se poate baza pe o prezență în play-off-ul Ligii a 2-a, asta după un parcurs notabil în prima parte a campionatului. Ganea a părăsit acum gruparea călărășeană dar pe toată perioada șederii lui la echipa de pe malul Borcei, clubul i-a plătit un salariu ce nu depășea 2000 de euro/lunar. Cel mai bine plătit fotbalist de la Dunărea se pare că a fost Laurențiu Buș, mijlocaș care a plecat la ASA Tg. Mureș și care ar fi avut o remunerație ce nu depășea 1000 de euro/lunar. După cum se știe, la ora actuală Dunărea are un nou staff tehnic. Ion Moldovan, director tehnic și Adrian Mihalcea, antrenor principal. Cei doi nu au semnat încă actele cu clubul Dunărea dar oferta echipei s-ar îndrepta spre 2000 de euro lunar, Ion Moldovan și puțin peste 1000 de euro/lunar pentru „Țăranu„.

Cealaltă ramură sportivă care ne face orașul cunoscut, handbalul, stă ceva mai bine la capitolul salarii. AHC Dunărea evoluează în Liga Națională la handbal masculin și a terminat pe locul 8 anul 2015. Echipa a trecut la un moment dat și printr-un proces de reorganizare. Mai mulți jucători au părăsit clubul în vara lui 2015 și asta s-a simțit. Ultimul care a plecat de la echipă a fost chair secundul lui Omer, Ion Bota. Antrenorul formației, Aihan Omer care este și selecționerul echipei Naționale de handbal, ar încasa din visteria clubului nu mai mult de 6000 de euro/lunar. Dacă la fotbal, Laurențiu Buș avea cel mai frumos salariu, la handbal, Alin Șania deține „supremația„. Handbalistul se poate mândri cu un venit lunar de aproximativ 4000 de euro. Trebuie menționat faptul că anul acesta, atât handbalul cât și fotbalul vor primi mai mulți bani de la Consiliul Județean și Consiliul Local față de 2015. La fotbal, Dunărea va primi în cont, treptat ce-i drept, suma de 40 de miliarde de lei vechi, iar la handbal Omer & Co vor avea un buget de aproximativ 60 de miliarde de lei vechi.

Anul acesta, ambele echipe vor avea o viață grea în competiții diferite. La handbal, Dunărea lui Omer are șansa să devină o echipă de pluton dacă nu reușește anumite rezultate care să scoată echipa din impas, iar la fotbal, Mihalcea îl poate întrece pe Ganea la rezultate doar dacă echipa promovează în Liga 1.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

2 × three =