Marius Dumitrescu, directorul DJST: “Usa direcției este deschisă în permanenţă sportivilor, antrenorilor şi nu numai”

0
78

Rep. –  Vă rog să ne spuneţi câte ceva despre cum funcţionează, la Călăraşi, instituţia pe care o conduceţi?

Marius Dumitrescu – În primul rând vreau să vă aduc la cunoştinţă temeiul legal de funcţionare şi anume HG 776/ 2010 privind organizarea şi funcţionarea direcţiilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti precum şi HG 11/2013 privind organizarea şi funcţionarea MTS.  Acestea ne reglementează la nivel macro, avem şi legi specifice competenţelor noastre. Sediul instituției noastre se află pe str. Flacăra Bloc C12 parter, într-un apartament cu 3 camere. Aici este Compartimentul Tineret şi Tabere plus biroul meu. Tot aici există şi Centrul de tineret. Şi în incinta Stadionului Municipal mai funcţionăm cu alte două birouri, Compatimentul sport şi cel de buget şi resurse umane.

Rep. – Pentru o bună desfăşurare a activităţii, este suficient acest spaţiu?

Marius DumitrescuÎn ceea ce priveşte spaţiul în care ne desfăşurăm activitatea, vă reamintesc că instituţia noastră a suferit un incendiu în anul 2011. La momentul respectiv, direcţia avea în incinta Stadionului Municipal trei birouri care au ars în întregime odată cu alte spaţii destinate desfăşurării activităţilor sportive ale altor institutii de sport din Călăraşi. În urma acestei situaţii nefericite, am fost nevoiţi să închiriem un spaţiu de la colegii nostri, respectiv CSM Calaraşi. Spaţiul se află în incinta Stadionului municipal lângă sala sporturilor. Spatiul este insuficient, dar  activitatea se desfasoara acum normal. Clădirea este veche, ca de altfel tot amsamblul care găzduieşte acest complex. Soluţii ar fi, dar încercăm să găsim rezolvări punctuale .

Rep. – Am înţeles că spaţiul este insuficient, dar cum staţi la capitolul personal?

Marius DumitrescuPersonalul DJST Călăraşi este compus din 7 persoane, repartizate în compartimentul de tineret, compartimentul sport , resurse umane, financiar-contabil si cel de tabere. Cosiderăm că suntem într-o oarecare insuficienţă, câtă vreme aceştia îndeplinesc şi multe alte cerinţe impuse de specificul activităţii noastre. Cred că posibilitatea de a putea angaja, minim 2 persoane,  ar putea să fie în beneficiul   desfăşurării unei mai bune activităţi. De altfel, situatia este la fel şi în interiorul MTS, cu atât mai mult la nivelul celorlalte direcţii judeţene din ţară. Se încearcă rezolvarea acestei situaţii…

Rep. – Ce alte probleme mai întâmpinaţi?

Marius DumitrescuO problemă ar fi şi cea a aparaturii care este depăşită. Calculatoarele sunt vechi, iar o parte din imprimante la fel. Cu toate acestea aparatura încă funcţionează şi ne permite să ne desfăşurăm activitatea. De altfel, situatia nu este deloc mai bună nici la celelalte directii, asa că nu ne plângem şi încercăm să rezolvăm şi aceste probeme.

Rep. – Investiţii aveţi la nivelul instituţiei?

Marius Dumitrescu –  Vă aduc la cunoştinţă că instituţia nostră nu are investiţii. Neavand o bază, centru de agrement sau o sală a sporturilor , nu efectuăm investiţii.

Rep. – Un gând bun la început de an?

Marius DumitrescuAş vrea să adaug doar că uşa direcției noastre este deschisă în permanenţă sportivilor, antrenorilor şi nu numai. Suntem aici să rezolvăm toate situațiile.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

seven − 5 =